Allan, den moderne stalker

Allan, den moderne stalker

Forleden dag var jeg en tur i byen for at handle. Turen gik forbi det lokale supermarked, og jeg var desuden en tur i et par detailbutikker, hvor jeg gjorde et par indkøb. Da jeg kom hjem pakkede jeg varerne ud, og kiggede en ekstra gang på mine kvitteringer. Det er jo en god ide at tjekke, at man ikke har betalt for meget for tingene. Da jeg betragtede de små papirboner, var der en ting der slog mig: skulle jeg indtage rollen som den moderne stalker.

Du undrer dig måske over hvad der lige foregår i mine tanker. Den moderne stalker? En stalker, er det ikke sådan en person, som forfølger en anden sagesløs person? Jo, og da jeg kiggede på mine kvitteringer fik jeg pludselig muligheden for at Google de ekspedienter, der betjente mig nede i byen. To piger og en gut. Alle tre personer stod med navns nævnelse på kvitteringerne, den ene endda med mellemnavn.

Bliver du den næste?
En indtastning i Google var nok: alle tre havde en profil på Facebook, og da jeg tjekkede de tre unge mennesker igennem, var det overraskende, at de to af dem ikke havde brugt tid på de personlige indstillinger i Facebook. Jeg kunne læse rigtigt meget om dem: hvor de havde gået i skole, hvem de var kærester med, og jeg fik endda et smugkik i den enes fotoalbum, hvor der var detaljerede billeder fra en fødselsdag med mad og drikkelse på bordet.

Efter nogle minutters snagen opgav jeg mit forehavende. Jeg er nemlig ikke typen, som umiddelbart render rundt og inspicerer fremmede menneskers gøren og laden, men det slog mig alligevel, hvor nemt det er at tjekke fremmede menneskers privatliv på nettet (læs: Facebook). Har du det lige sådan? Tjekker du også andre mennesker ud en gang imellem? Har du prøvet at Google dig selv? Og hvor meget kan jeg læse om dig næste gang jeg iklæder mig rollen som den moderne stalker?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.