Adware i Chrome?

Adware i Chrome?

Verdens største mastodont på nettet hedder Google. Firmaet, som tjente de første skillinger via deres søgemaskine, har udvidet butikken, så den nu indeholder en lang række produkter på hylderne. Heriblandt findes deres udmærkede og hurtige browser, Google Chrome. Den er jeg personligt ret begejstret for, men den anden dag faldt jeg over en artikel, der belyser en interessant og muligvis skræmmende nyhed i Chrome: annoncer! Vi er alle vant til at se på reklamer, når vi surfer på nettet. Nettips bruger det, aviser bruger det og Google bruger det. AdWords kan opleves på mange websteder, og derfor er der vel ikke noget revolutionerende i det. Problematikken i affæren er at de nye reklamer i Chrome sidder ”statisk” øverst i nye faner.

Det er via Ghacks at skærmbilledet til denne notits er fremskaffet. Hvis du klikker på linket nederst, får du skærmbilledet i større version, hvor du tydeligere kan se, hvad det er jeg forsøger at beskrive. Og så er det at man med rette kan begynde en lille disputs om, hvad det er, at Google har gang i her? En fast reklame i et stykke software? Hov, er det så ikke pludselig adware? Freeware er uden reklamer, ikke? Og hvorfor begynder Google mon at inkludere disse annoncer i deres software? Og er Picasa det næste program, der skal klistres til med annoncer fra Foto-Petersen? Og Google Earth: kan vi forvente reklamer fra Spies Rejser eller Aeroflot?

Hvor langt kan du strække dig?
Der er ingen tvivl om, at Google tænker omsætning via den klejne annonce, og man kan med rette forestille sig at annoncepladsen snart sælges til firmaer, der gerne vil sende et budskab ud til millioner af mennesker via Chrome-browseren. Men er det klogt, det Google som har gang i her? Hvorfor skal en millard-virksomhed begynde at ødelægge deres produkt med skæmmende annoncer? Hvad er den dybere mening med sådan et tiltag?

Retfærdigvis skal det siges, at skærmbilledet er dukket op via tredjepart, og man har ikke set ”annoncefænomenet” siden. Måske er det en and? Måske er det en lavtflyvende UFO, der ramte en tilfældig pc-skærm? Måske er en fjer blevet til en fed juleand? Men diskussionen er da interessant: hvor langt kan du strække dig med hensyn til annoncer og reklamer i software?

Artikel om Chrome hos Ghacks

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.