Add-on fra Google ophidser Microsoft

Add-on fra Google ophidser Microsoft

Et forsøg fra Google med at levere Google Chrome Frame som add-on til Microsofts browser –  Internet Explorer – ser ud til at blive meget negativt modtaget hos Microsoft, der hævder at sikkerheden i IE8 bliver kompromitteret ved denne manøvre fra Google. Google derimod mener, at IE-brugere kan benytte fordelene ved Chrome browseren uden at skulle skifte deres browser ud. Google mener tilsyneladende også, at ideen styrker sikkerheden, hvorimod Microsoft mener, at dette blandingsprodukt øger risikoen for at en hacker finder en sårbarhed i browseren.

Jeg prøvede at installere denne add-on i Internet Explorer 8, men da jeg normalt ikke sidder med et stopur i hånden når jeg surfer på nettet, kan jeg ikke sige om det gav en væsentlig forbedring af hastigheden. Jeg lagde dog mærke til, at jeg ikke længere havde mulighed for at ændre en del sikkerhedsindstillinger i IE8, da de alle nu var nedtonede. Hvis man benytter denne add-on og der går kage i det, så vil de fleste nok give Microsoft skylden for det, så det er forståeligt at Microsoft ikke er begejstret for ideen.

Ikke den store åbenbaring
Der er sikkert en hel del computerentusiaster, der bryder sig om ideen, men jeg hører ikke til dem, for hvis jeg mente at jeg havde behov for de ting som Chrome kan, så havde jeg nok installeret Chrome, i stedet for at anvende det i IE forklædning. Nogen kunne få den tanke, at Google har indset at de almindelige internetbrugere ikke ser Chrome som den store åbenbaring, og at de derfor prøver at få listet den ind i IE.

Jeg vil ikke lægge skjul på at jeg aldrig har været begejstret for minimalismen i Chrome, og derfor bruger jeg stadigvæk udelukkende Firefox og IE8.

Du kan læse mere her:
www.theinquirer.net/inquirer/news/1556433/google-fights-microsoft-flames-chrome

www.neowin.net/news/software/09/09/25/microsoft-believes-google-chrome-frame-lowers-security-of-ie

Hvis du mener du har behov for at prøve Chrome i Internet Explorer, kan du hente den her.
http://code.google.com/intl/da/chrome/chromeframe/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.