ActivePresenter – hurtig og nem e-learning

ActivePresenter – hurtig og nem e-learning

Af EC, Nettipsforum.dk. For nylig ville jeg lave en vejledning for mine venner og bekendte, hvor jeg skulle introducere dem til en hel ny platform og demonstrere hvordan de skulle bruge endnu et værktøj i rækken af de mange it-værktøjer, der skulle berige deres hverdag og frigøre ressourcerne til andre gøremål. Jeg ville vise hvilke valg de skulle træffe i drop-down menuen, hvilke knapper de skulle trykke på, hvilke faner de skulle åbne, hvor de skulle sætte eller fjerne et flueben samt skrive en del andre vejledninger, der ville gøre anvendelsen af platformen hurtigere og nemmere for brugerne. Men hvordan forklarer man det nemmest?

Jeg fandt hurtigt frem til at jeg skulle lave en masse screendumps og skrive flere sider tekst for at skabe nogenlunde en realistisk gengivelse af den nye platform og de mange funktionaliteter. Jeg var ved at drukne. Screenshots kan være smarte, men de står sjældent alene. Pludselig befandt jeg mig på en sproglig hækkeløbsbane af tekst og billeder, hvor jeg tydeligt kunne se budskabet forsvinde bag ved mig, jo længere jeg kæmpede mig frem mod målet.

Et ”imponerende” stykke arbejde, der indeholdt mange siders tekst og billeder, var klar til at blive afsendt til en ny tæppebombningskampagne af de udviklingsbrunstige it-hoveder. Men et eller andet var galt. At imponere betyder ikke nødvendigvis det samme som at informere, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var på vej til at lave en blockbuster, som jeg ville distribuere på en VHS.

SÅ fik jeg en idé! Hvad med at lave en video? Hvad med at lave en simulation, et virtuelt miljø, hvor brugerne ikke ville kunne trykke forkert? Hvad med at lave noget, der ville beskytte mod aflæring og kun ville være et klik væk, når det klassiske spørgsmål ”Hvordan var det nu det var”, trænger sig på?

Jeg ville fabrikere/producere e-learning og finde et værktøj, der kunne alt det der, men værktøjet skulle samtidig helst være gratis.

En umulig opgave til at starte med, for der findes et utal at værktøjer til at optage skærmen med, men ikke ret mange, der kan eksportere redigerbare frames, som kan modificeres og hvor jeg kunne skrive mine vise ord i stil med ”Her kan du klikke på….” og så videre…

Men så fandt jeg ActivePresenter. ActivPresenter kunne alt det som jeg ville og mere til endda. Den havde en gratis version med alle sine smarte og intuitive funktionaliteter, der kunne eksportere i AVI, MP4, WMV, WebM, MKV. Den bedste del var, at brugen af gratis-versionen ikke var tidsbegrænset, og eksport i de nævnte formater blev ikke efterfulgt af et vandmærke. Det er virkelig klasse af et stykke freeware anno 2014.

Kvaliteten af mine .mp4 videor var helt i top, og ActivePresenter kunne automatisk generere mine taste- og museklik på skærmen, mens jeg arbejdede på skabelsen af en ny e-learning session.

Efterfølgende kunne jeg redigere videoen, klippe, klistre, indsætte audio, ny video, screendump og endda zoome ind og ud på de områder som jeg ville fremhæve. Gratis og uden vandmærke. Det er jo næsten for godt til at være sandt. Det er dejligt at se et firma, der stiller sådan et potent værktøj gratis til brugerne. ActivePresenter kan varmt anbefales. God fornøjelse!

By the way: der findes også en professionel version af ActivePresenter. Prisen er på 399 dollars, hvilket er en pæn sjat penge for et stykke software i disse dage. Tænk dog på at hvis man skal producere seriøse videoklip med hands on, så er det virkelig vigtigt at programmet gør det ordentligt. Der er naturligvis mange ekstra godbidder i den professionelle version. Du kan således eksportere dine værker til en række forskellige formater, for eksempel til HTML slideshow, PDF, Word, Excel, PowerPoint og HTML5.

Du kan selv læse mere og downloade ActivePresenter på siden: www.atomisystems.com/activepresenter/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.