9 nyttige apps til iPhone

9 nyttige apps til iPhone

Af Jakob Dam Knudsen, www.fotostart.dk

Vi bringer en fortsættelse af Jakobs gode artikelserie om apps til iPhone

Pollen
Vi bliver flere og flere allergikere, og i den forbindelse er det rart at kende dagens og de kommende dages pollental. Programmet Pollen gør netop dette, nemt og overskueligt – for hele landet og lokalt, så du altid kan se om du skal huske øjendråberne og næsespray’en. Pollen er gratis.

Pocket Informant
Mange har klager over at iPhonens egen kalender er for simpel, og mangler vigtige funktioner såsom ugevisninger. Pocket Informant klare alle tænkelige opgaver man kan forlange af en kalender, og du kan endda synce med Google Calendar. Det eneste kedelige ved Pocket Informant er prisen, der ligger på 79 kroner, men folk med behovet vil finde de 79 kroner godt givet ud.

Navmii GPS Live Denmark
GPS turn-by-turn applikationer er normalt ret dyre til iPhone. Navmii har lavet en low-budget applikation der kan lave turn-by-turn navigation, og det virker ret fint – især hvis ens behov ikke er til at smide 300-500 efter en GPS-applikation til ens iPhone, men man samtidigt godt kunne bruge lidt bedre end hvad Google Maps byder på. Navmii GPS Live Denmark koster nemlig kun 30 kroner, men samtidigt skal det siges, at der er mærkbar forskel op til de dyrere Navigon, TomTom osv…

PhotoForge
Billedredigering på iPhone kan gøres gratis med Photoshop Express – men er man interesseret i at kunne efterligne næsten hvad man kan gøre på sin computer i Photoshop, så er det PhotoForge man skal kigge på. Vi er langt ude ovre det simple “tryk på en filterknap”. PhotoForge giver dig for det første flere filtre end noget andet program, og derudover muligheden for at arbejde med filtrene i masker. Filtrene har også flere parametre, og du kan benytte kurver og levels til finjustering, endda inddelt i hver farvekanal! Programmet koster blot 18 kroner, og er nærmest uundværligt hvis man er på ferie og gerne vil poste billeder til eks. sin Facebookprofil undervejs.

Brushes
Det mest kendte og efter min mening også det bedste, tegneprogram til iPhone. Superb efterligning af forskellige typer pensler og andet tegnegrej, nemt at bruge (min kærestes 5-årige niece kan bruge det uden problemer) og flotte resultater kan opnås. Det optager sågar dine handlinger, så du kan se hvordan du tegnede det efterfølgende. En række eksempler er med i programmet, der koster 30 kroner.

DigiDrummer
Er man til musikalsk performance, er DigiDrummer den bedste tromme applikation jeg endnu har prøvet. Der er mange forskellige trommesæt at vælge imellem, og du kan endda skabe dit eget. Lyd samples er i meget høj kvalitet, hvilket især kan høres hvis man forstærker sin iPhone via eksterne højttalere. DigiDrummer Lite er helt gratis og har kun ét trommesæt, mens DigiDrummer Micro til 6 kroner har 8 trommesæt, og den fulde version til 12 kroner har 29 forskellige trommesæt, og ingen begrænsninger i øvrig funktionalitet.

MusicStudio
Er du en musiker med ideer når du er på farten, er MusicStudio dit perfekte musikstudie i lommeformat. Forestil dig at du kunne tage Logic, Cubase, Cool Edit PRO eller hvad du nu bruger, med dig altid. MusicStudio giver dig dette, og programmets funktionalitet er svimlende i betragtning af at vi snakker en iPhone applikation. Du kan tilkøbe en masse nye instrumenter til programmet, og alle instrumenter inkl. de mange der hører med, er i ekstremt høj kvalitet. Programmet kan prøves gratis, eller købes i fuld version til 89 kroner.

Tips & Tricks – iPhone secrets
Din iPhone har en række små sjove funktioner som mange ikke kender. Denne applikation til 6 kroner viser dig dem alle – og der er faktisk en hel del. Vidste du eksempelvis at du kan trykke på titelbaren (den med klokken og signalikonet) for at komme til toppen når du viser en sms eller browser en hjemmeside? Og vidste du at du kan tage et screenshot af det skærmbillede du ser, uanset hvor, ved at klikke på HOME-knappen og tænd/sluk-knappen samtidigt?

Momento
Dagbog er noget der for mange hører fortiden til. Men Momento er en dagbog som du aldrig har prøvet det før. Når du laver en ny dagbogsside, kan du tilknytte personer fra din kontaktliste, billeder du har taget med din iPhone, søge tags, kategori, og meget, meget mere! Det er det perfekte værktøj til at nedfælde tanker og begivenheder du ønsker at huske klokkeklart fremover, og så koster det kun 6 kroner!

Læs flere gode artikler hos www.fotostart.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.