8 yderligere apps til iPhone

8 yderligere apps til iPhone

Af Jakob Dam Knudsen, www.fotostart.dk

Vi bringer en fortsættelse af Jakobs gode artikelserie om apps til iPhone

Pic Lock 2
Har du billeder liggende på din mobiltelefon, som ikke er smarte hvis andre folk ser? Så prøv Pic Lock 2. Programmet opsættes med en tilgangskode du selv bestemmer, og du kan tilføje alle de billeder du lyster, og så ellers slette dem fra dit iPhone fotoalbum. Det findes i en gratis version samt en version der koster 6 kroner. Forskellen er at den betalte version bl.a. understøtter et snydekodeord. Hvis nogen eks. ser applikationen og bliver nysgerrige, kan du indtaste snydekodeordet, og programmet ser ud til at åbne på normal vis – men i stedet for dine private billeder, vises et helt andet billedalbum. Folk tror de har set hvad der var at se – og du får fred. 🙂

Movies
Har du mange film på dvd, blu-ray og evt. vhs? Har du svært ved at holde styr på hvilke du har, og hvem der har lånt dem? Med Movies får du mulighed for at kategorisere dine film hurtigt og nemt. Programmet finder filmenes detaljer via IMDB, og covers kan enten vælges eller du kan tage et billede selv. For hurtig registrering af dine film kan du med fordel tage et billede af filmens stregkode, hvorefter programmet selv finder filmen. Låner du film ud til venner, så peg blot på dem inde fra programmet, der viser dig din kontaktliste – så står vedkommende listet til at have lånt den pågældende film. Du kan også lave ønskelister. Programmets eneste nedtur er den lidt høje pris på 24 kroner, hvilket er lidt pebret i forhold til hvad appStore-applikationer normalt koster.

Kindle
Amazon har en applikation der muliggør læsning og køb af Kindle-bøger. Desværre er udvalget på dansk fortsat lig nul, men ynder du at læse engelsk litteratur – hvad enten det er faglitteratur eller skønlitteratur – er Kindle stedet med det suverænt største udvalg. Da jeg så programmet tænkte jeg at det ville blive forbandet irriterende at læse bøger på så lille en skærm, men faktisk er jeg begyndt at foretrække at læse bøger via Kindle for iPhone, fremfor at købe bøgerne fysisk. P.t. har jeg købt og læst næsten 20 bøger, der hver er svarende til mellem 350 og 500 sider lange. At man kan bestemme grafisk tema og fontstørrelse er afgjort et stort plus. Derudover kan du tilføje noter, og programmet husker altid hvor langt du er kommet i en bog. Kindle for iPhone er gratis.

Marvel
Bladhuset Marvel står bl.a. bag Spiderman, X-Men, Iron Man og Hulk. Deres tegneserier kan nu læses på din iPhone i et mobilvenligt format, og applikationen her er helt gratis. Der er en række blade du kan downloade gratis for at se om det er noget for dig, og øvrige tegneserier kan købes til en beskeden pris per blad. Eneste minus er at de nyeste blade ikke altid lige er at finde, ligesom bladene kun er på engelsk.

PandoraBox
Der er ekstremt mange applikationer og spil på appStore, og det kan være svært at holde øje med gode tilbud på apps. PandoraBox giver dig et overblik over applikationer og spil der er på udsalg, og viser dig besparelsen før og efter. PandoraBox er gratis.

Emoji Free
Din iPhone understøtter smileys og sjove små ikoner direkte i sms’er. Disse kan kun ses af andre iPhones, men sms’er du tit med folk der har iPhones, er det rart at få låst op for disse smileys. Programmet her låser op for dem nemt og hurtigt, og så er det helt gratis. Lad være med at betale for andre lignende applikationer der lover flere smileys; alle applikationer låser blot op for et tegnsæt vi i Danmark normalt ikke vil bruge, og kombinerer tilgangen med det danske tastatur.

TV2Tid
Oversigt over dagens TV-programmer. Viser dig hvad der vises i TV lige nu fra alle danske kanaler, og du kan vælge kategorier såsom Film. TV2Tid er en vældigt nyttig applikation, idet den tit er hurtigere at åbne end at bladre over på tekstTV, og så er den endda helt gratis.

Trafikken.dk
Til folk der ofte kører bil, er Trafikken.dk praktisk. Den oplyser en om trafiksituationer i ens nærhed, via gps-positionering. Disse oplysninger formidles via en stemme, så man ikke skal tage øjnene fra vejen for at læse hvad der står. Trafikken.dk er gratis.

Læs flere gode artikler hos www.fotostart.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.