8 nyttige iPhone applikationer

8 nyttige iPhone applikationer

Af Jakob Dam Knudsen, www.fotostart.dk

Apple iPhones opfylder de fleste behov for langt de fleste der ejer dem – men det betyder ikke at man skal slå sig til tåls med dens indbyggede funktionalitet. Vi vil her gennemgå en række applikationer, der i høj grad vil gøre din iPhone mere sjov at have med på farten, og ikke mindst mere nyttig i mange sammenhænge. De åbenlyse såsom Facebook og Google applikationerne, springer vi over – idet de fleste iPhone-ejere sandsynligvis kender dem i forvejen.

Apple Remote
Uundværlig applikation til folk der kører deres musik på PC’en via iTunes. Apple Remote er en gratis applikation, der tillader dig at forbinde din iPhone til din computers iTunes musikbibliotek, således at du kan styre din PC eller Macs iTunes fra din mobiltelefon. Gæster kan også logge på, og ønske sange – men du har fuld administratorrettighed, og kan dermed vælge at fjerne sange som dine gæster har foreslået. Der kræves at både din computer og din iPhone er forbundet til samme trådløse netværk.

Dropbox
Dropbox er en kendt internettjeneste, der giver dig 2 GB gratis plads online. Det er praktisk når man skal bruge de samme filer fra flere computere; eks. billeder, dokumenter, filmklip osv. Dropbox applikationen til iPhone er gratis, og med den, kan du tilgå og åbne dine Dropboxfiler, såfremt formatet understøttes. Og det gør stort set alle billed- og dokumentformater. Det er gratis at oprette en konto hos Dropbox, ligesom PC-klienten også er gratis. [Læs evt. artiklen Dropbox til smartphones]

File Sharing
At overføre filer til sin iPhone og bruge dem kan også gøres mere direkte. File Sharing er en simpel applikation til blot 12 kroner, der muliggør overførsel af filer direkte fra din PC til din iPhone via trådløst netværk. Din PC og din iPhone skal blot være tilsluttet det samme trådløse netværk; åbn File Sharing på din iPhone, og den vil komme frem på din PC som et drev der kan tilgås. Via din iPhone kan du så tilgå og åbne disse filer, og du kan sågar organisere dine ting i mapper, ganske som du er vant til.

System Activity Monitor
Din iPhone har ligesom din computer, en begrænset mængde RAM-lager (midlertidig hukommelse). Fyldes den op, kan visse applikationer og spil køre dårligt, og sågar lukke uventet ned. System Activity Monitor giver dig fuldt overblik over hukommelsesforbruget på din iPhone; og ikke bare RAM-lageret, men også telefonens flashRAM. Efter du har åbnet System Activity Monitor, renser den automatisk din system RAM for ubrugte processer – og dermed kan du spare dig selv at genstarte din iPhone.

SoundHound
Der findes mange musikgenkendelsesapplikationer, men kongen over dem alle, er uden tvivl SoundHound. Den ikke bare genkender sange som du lader den høre – du kan sågar synge til den, og du behøver ikke engang kunne huske teksten! Jeg har testet ved at nynne “My Heart Will Go On” fra Titanic, “Beat It” af Michael Jackson – og mange andre sange. Jeg begyndte sågar at synge falsk for at prøve at snyde den. Den hittede rent hjem hver gang – hvilket er mere end hvad mange musikgenkendelsesapplikationer kan gøre selv når de hører den ægte vare! Eventuelt kan du også bare nævne sangens titel og kunstner, så hører den det og finder sangen! Når sangen er genkendt, får du et link til den i iTunes, samt link til videoer på YouTube der matcher med sangen. Også sangens tekst kommer der link til. SoundHound er gratis, men kan også fås i en version til 30 kroner. Forskellen på de to versioner, er at du i gratisversionen kun får lov at lade den genkende 5 sange om måneden. Du får til gengæld ubegrænset antal stemme- og tekstsøgninger. I versionen til 30 kroner er alt ubegrænset.

Opus 2.0
Hvis du ligesom jeg, synes at iPod’en i din iPhone er lidt for kluntet og begrænset, så findes der Opus musikafspilleren. Det specielle ved den er, at den er gesture-baseret. Ingen fumlen efter at ramme små knapper, og du kan sågar opsætte dine egne funktioner der skal udføres på en række gestures. Eks. hvis du stryger en finger mod højre, skifter den sang til næste. Bruger du to fingre og stryger mod højre, spoler den. En finger op eller ned styrer volumen, og så videre. P.t. understøttes desværre ikke at oprette playlister direkte inde fra Opus – men da den tilgår samme data som iPod’en, kan du blot bruge din gamle iPod-applikation til at oprette og redigere dine playlister. Opus i fuld version koster 18 kroner, men der er en gratis version så du kan prøve den og se om det er noget for dig.

Dog Whistle Free
En hundefløjte med mange instillingsparametre. Eksempelvis er der en række bipmønstre, herunder oscillering. Også god til at teste sin egen hørelse med – hvor mange Hz kan du høre op til? Prøv på dig selv, og på folk der er ældre og yngre end dig selv – forskellen er faktisk voldsomt stor.

Photo-Sort
iPhone billedalbummet er et stærkt begrænset program, der bl.a. ikke understøtter mapper du selv kan oprette. Det råder Photo-Sort bod på, ved at give dig mulighed for at sortere dine billeder som du lyster. Programmet er hurtigt og simpelt, og de 12 kroner det koster, er ekstremt godt givet ud.

Læs flere gode artikler hos www.fotostart.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.