2015 ifølge Google

2015 ifølge Google

Når vi kigger tilbage på året der gik, kan det være svært ud fr hukommelsen at finde de essentielle ting frem. Derfor er det altid en fornøjelse af fætter Google kan hjælpe os på vej, og det gør Google via deres Google Trends, som de plejer at løslade her op til jul.

Derfor iler Nettips med at bringe nogle af de helt store overskrifter fra 2015. Der er både gode og dårlige ting imellem, og det fornægter sig ikke, at 2015 især blev ramt af mørke skyer i form af terror, både i udlandet og i Danmark. Men lad os se hvad Google har i tankerne, når årstallet 2015 bringes frem i søgerobottens univers.

Pray for Paris blev hurtigt det ”slogan” eller hashtaag, der gik verden rundt, da Paris brutalt blev angrebet. 897 millioner søgninger handlede om terrorangrebet fredag den 13. november hvor et teater, et stadion, en restaurant og en café blev angrebet af terrorister.

Star Wars

Her i december har det været et kulturelt indslag, der har været vældig populært. Det handler naturligvis om Star Wars filmen, og på nuværende tidspunkt er 155 millioner søgninger gået på emner, der handler om Star Wars Episode VII: The Force Awakens.

I oktober var der fuld fokus på planeten Mars. Forskere fra NASA kunne fortælle at de havde opdaget vand på Mars’ overflade. Straks rejser spørgsmålet: er der eller har det været liv på Mars? Dette afstedkom over 10 millioner søgninger i oktober.

Vi skal også have en smule hardcore erhverv ind i artiklen her, og hvorfor ikke kaste et blik på tyske Volkswagen, som på uheldig vis blev taget med fingrene i kagedåsen. Det har været en dyr sag for VW, og omkring 13 millioner søgninger handlede om VW.

Fodbold VM i Canada

I sportens verden var det fodbold VM for kvinder. Det foregik i Canada, og 113 millioner søgninger vidner om stor interesse for fodbold VM. Alex Morgan, Hope Solo, Abby Wambach og Nahomi Kawasumi var nogle af de spillernavne, der var eftertragtet. I samme åndedrag kan vi nævne at FIFA skandalen medførte 42 millioner søgninger i april.

Skal vi lige runde andre Google-søgninger i 2015, er det vel på sin plads at nævne, at følgende personer var populære søgeord i Google:

  • Nikita Klæstrup
  • Andreas Mogensen
  • Mads Holger
  • Chris Christoffersen

Andre populære emner:

  • Solformørkelse
  • Jurassic Park
  • Paradise Hotel 2015
  • Folkeafstemning
  • Kalorier i popcorn
  • Caitlyn Jenner

Se meget mere på www.google.com/trends/story/2015_GLOBAL

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.