20 gode sikkerhedsprogrammer

20 gode sikkerhedsprogrammer

Ghacks.net er et glimrende websted at besøge, hvis du er ude efter gode tips og tricks til din computer. Desværre foregår alt på engelsk, og det er jo en barriere for mange. Og det er så her, at Nettips dukker op, for vi er ikke mere stolte, end at vi sagtens kan låne gode inspirationer og bringe disse videre til vore trofaste læsere. For nyligt faldt jeg over en artikel, hvor Ghacks nævner 20 programmer, som de varmt anbefaler. Jeg skal ikke stjæle med arme og ben, så jeg vil nævne nogle af værktøjerne, og så ellers anbefale at du klikker dig videre til artiklen hvor du får det hele plus gode links til programmerne.

Sikkerhed
Har du styr på sikkerheden? Er dine data i sikkerhed, eller er de i fare for at lande i de forkerte hænder? Ghacks anbefaler eksempelvis et godt antivirussoftware á la Microsoft Security Essentials, men du kan sagtens supplere med andre sikkerhedsscannere. Bemærk at du ikke skal installere to antivirusprogrammer. Nøjes med ét og brug så disse scanningsprogrammer ved lejlighed.
Kaspersky TDSSKiller er I stand til at finde og destruere trælse rootkits, som dit antivirus ikke fandt.
Update Checker er navnet på et program, der undersøger om dine programmer på harddisken er opdaterede. Altså et alternativ til PSI

Privatliv
Har du dit privatliv for dig selv, når du surfer på nettet og sidder ved tastaturet? Er Google og Facebook blevet så nysgerrige, at du føler at de overvåger dig døgnet rundt? Så overvej at få tjekket dine ”privacy” indstillinger grundigt igennem. Her findes der forskellige freeware, der kan hjælpe dig. CCleaner er nok den mest berømte. Det er et fremragende program, der virkelig kan rydde op for dig. Ved at installere Ccleaner Enhancer bliver programmet endnu mere effektivt. Eraser er et andet program, der overskriver slettede data, så disse ikke kan genskabes.

Vedligeholdelse
Synes du at computeren begynder at virke noget langsom? Vedligeholdelsesprogrammer kan være løsningen, for langsommeligheden kan måske blot være resultatet af små, belastende ting, som ligger og spærrer en smule, for eksempel under computerens opstart. Autoruns er et gratis program, der tjekker diverse indstillinger. Skal du afinstallere programmer, kan du naturligvis gøre det via Tilføj/fjern programmer i Windows Kontrolpanel. Du kan også bruge Revo Uninstaller, som gør et dybdegående godt stykke arbejde.

Hardware
Endelig bør du undersøge om indmaden i computeren, altså din hardware, er up to date. Det kan jo være at blæseren er ved at stå af, og at din processor dermed er bragt i farezonen for at blive brændt af – bogstaveligt talt. Speedfan er et gratis program, der tjekker temperaturen i dine drev samt andre steder.
Læs i øvrigt de gode kommentarer til artiklen. Her finder du superfine forslag til yderligere forbedringer til din elskede computer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.