100 populære programmer

100 populære programmer

Gå på opdagelse på internettet. Det er fyldt med gratis fornøjelser. Her får du nogle gode forslag til freeware.

Gode, gratis programmer – det får man sjældent nok af. Nettet bugner med software i mange afskygninger, og det er svært at bevare overblikket, hvis man er på udkig efter bestemte programtyper. Jeg faldt over en artikel i det tyske computermagasin, Computerbild, og her ser man 100 forslag til gode programmer. Vi kaster lyset over top ti.

Beskyttelse er nødvendig
På førstepladsen ligger antivirusprogrammet Avira AntiVir. Der er tale om et fantastisk godt beskyttelsesprogram, som er blevet markant forbedret de senere år. AntiVir er gratis at bruge for private, og eneste ”pris” for at bruge det gratis er, at man skal leve med en popup-reklame, hver gang programmet opdateres. Denne opdatering foregår automatisk, når computeren forbindes til internettet.

Som en flot nummer to kommer renseprogrammet Ccleaner. På gratis vis hjælper programmet dig med at fjerne overflødige filer fra pcen, som bare ligger og fylder på harddisken. Ccleaner er særdeles rost i mange sammenhænge, og det er et utroligt effektivt program, hvis man mangler assistance til en generel oprydning.

Treeren er brænderprogrammet Ashampoo Burning Studio 6, som via Computerbilds hjemmeside kan hentes i en gratis version – normalprisen er 30 dollars. Med programmet er det nemt at brænde cder og dvder. På fjerdepladsen ligger et tysk 3D online-rollespil, der hedder Last Chaos. Spillet er gratis. Det samme kan siges om nummer fem, som ligeledes er et online-spil. Det hedder Fiesta Online, og er fyldt med eventyr i mange afarter.

Sføli Firefox
Ashampoo producerer gode programmer, og firmaet dukker op igen. Denne gang på sjettepladsen med programmet WinOptimizer 4, som rydder op og optimerer din computers harddisk. Det er heller ikke et gratisprogram, men via Computerbild kan det hentes i en speciel, gratis udgave.
Som nummer syv ligger endnu et spil. Denne gang med mere fart på, idet Level R er titlen på et gratis racerspil med realistisk og god grafik.

Ottendepladsen er et program, som jeg varmt anbefaler. Det er browseren Firefox, som netop er udkommet i version 3.5. Firefox er et alternativ til Internet Explorer, og Firefox er stærk, dels på grund af dens hurtighed og dels på grund af dens sikkerhed. Desuden kan man hente en række nyttige ekstraprogrammer, så Firefox bliver endnu ”personlig”.

Tredimensionel golf
På plads ni ligger Ad-aware, som er gratis beskyttelse imod spyware og andet snask. Det scanner din harddisk igennem for uhensigtsmæssig software og filer, som ofte smugles ind på din computer, når du surfer på nettet og installerer ”usikre” programmer.

Som rosinen i pølseenden i denne ultrakorte gennemgang ligger et golfspil med tredimensionel grafik. Det hedder Shot Online, og som navnet næsten fortæller, er det et spil, som udøves via internetforbindelsen. Her spiller man således imod andre golfnørder fra det meste af verden. Man henter spillet – også kaldet ”klienten” – og her er det en fordel med en rimelig hurtig internetforbindelse, idet spillet fylder over 500 MB. Når det er installeret, registrerer man sig på hjemmesiden, og så er man ellers parat til birdies, bogeys og hole in one.

Se den komplette liste via nedenstående link. På Computerbilds hjemmeside kan du gå listen igennem, og mon ikke du finder en enkelt eller flere perler imellem de 100 forslag.

www.korturl.dk/05k

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.