Windows 7 installation

Windows 7 installation

Jeg har 2 maskiner, hvor jeg har planlagt at skifte til Windows 7, men da  Rom jo som bekendt ikke blev bygget på en dag har jeg valgt at lægge fredeligt ud med den bærbare, der normalt kun bruges til at surfe, skrive mail og artikler til Nettips.

Lenovo t61.
Jeg har derfor i første omgang valgt at gå i gang med en Lenovo T61, der er et par år gammel og kørte med XP. Der blev for nogen tid siden installeret 4 GB ram på maskinen, da priserne på ram efterhånden er kommet ned i et fornuftigt leje, og da XP kun kunne finde de 3 var det klart at XP ville ryge ud.

Før installationen.
Før jeg gik i gang med at smide Windows 7 på maskinen som ”clean” installation, skulle jeg selvfølgelig sikre mig at jeg havde kopier af de ting jeg mente jeg havde behov for at gemme og det var mine foretrukne, email-adresser og koderne til de programmer jeg vil benytte fremover.

Efter at have kørt en test med et program fra Microsoft, der skulle sikre at maskinen lever op til kravene til at køre Win7 kunne jeg se at der ikke skulle være nogen problemer. Jeg tror dog at Microsoft er lidt optimistiske i deres vurdering af hvad man kan nøjes med.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=1b544e90-7659-4bd9-9e51-2497c146af15

I forbindelse med at man skifter styresystem tilbyder Microsoft hjælp til blandt andet overførsel af filer og indstillinger til en anden PC, men da jeg ville prøve hvordan det gik med at lave en frisk installation uden at have for meget af det gamle med, har jeg ikke benyttet tilbuddet, men måske kan det være en hjælp hvis du overvejer at skifte.
http://windows.microsoft.com/da-DK/windows7/help

Installationen.
Selve installationen må betegnes som kaffe og smøg tid, for den gik utrolig hurtig og krævede ikke det store arbejde. Efter at skiven med Windows 7 var lagt i maskinen, kom der den kendte stribe i bunden, mens der blev indlæst  forskellige data. Man får så valget mellem en opgradering eller en brugerdefineret installering, og da det skulle være en ren installering blev der valgt brugerdefineret.

Harddisken blev formateret og så begyndte selve installationen. For ikke at gøre den længere end den er, så bliver du under installationen bedt om at skrive det navn,der skal bruges til din PC,  oprette din bruger med password samt skrive din produktkode. Da der er 30 dages prøvetid er det helt op til dig om du vil vente, jeg valgte dog at smide den ind, da jeg jo havde testet RC versionerne i længere tid på den stationære og med sikkerhed viste at jeg fremover ville køre Windows 7 på den bærbare.

Da installationen var overstået kom  jeg endelig til det jeg var mest spændt på, nemlig om der ville være problemer med hardwaren, for jeg havde i forvejen været på Lenovo´s hjemmeside og set at de havde nogle opdateringer liggende til Windows 7.

Jeg fik efter installeringen  besked om der var flere opdateringer til rådighed, både fra Microsoft og fra Lenovo. For lettere at kunne følge med i hvad der eventuelt kunne finde på at lave ged i det,  installerede jeg først opdateringerne fra Microsoft og genstartede maskinen og der så egentlig ikke ud til at være problemer.

I anden omgang valgte jeg så at installere opdateringerne fra Lenovo og derefter at genstarte maskinen, og lige efter jeg nåede at se Windows 7 startbillede,  fik jeg så en sort skærm.

Efter en genstart i fejlsikker tilstand, hvor jeg satte skærmen til den opløsning jeg normalt bruger, var der ingen problemer, noget kunne tyde på at en af opdateringerne fra Lenovo havde været lidt for optimistisk angående det indbyggede grafikkort.

Efter at have set efter i enhedshåndteringen hvor der ikke så ud til at være problemer, prøvede jeg at se hvilke resultater maskinen opnåede på Windows Experience og som forventet var det indbyggede grafikkort det svageste punkt.

I første omgang ser det ud til at Windows 7 Ultimate lever op til forventningerne. Det næste punkt bliver så at finde de programmer der skal installeres, blandt andet sikkerhedsprogrammerne.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *