Wikipedia på en ny måde

Wikipedia på en ny måde

Wikipedia er verdens største gratis online leksikon. Det er som regel et af de første steder, jeg viser mine kursister, når vi kaster os over internettet på et af vores internetkurser i Kursuscentret. I dag er det jo sådan, at mange danskere har haft berøring med internettet, og der skal derfor ikke de store forklaringer til længere omkring hyperlinks, opbygning, søgemaskiner og den slags. Der er dog stadig stort behov for at få introduceret gode websteder på nettet, der gør den daglige surftur på nettet endnu gladere. Det er her, at jeg altså ofte nævner Wikipedia. Wikipedia er kort fortalt et verdensomspændende gratis leksikon på nettet, hvor brugere fra hele verden bidrager med artikler, links og facts om dit og om dat. Nu forsøger en ny service at præsentere artiklerne på Wikipedia på en mere spændende og visuel facon. Stedet hedder Wikiwand.

Wikiwand har nemlig en ide om at artiklerne på Wikipedia godt kan være en smule tørre i det. En masse informativ tekst er Wikipedias indholdsmæssige styrke, men når det kommer til billeder og illustrationer, er Wikipedia lidt af en tør vatnisse. Det bliver hurtigt en smule nørdet og videnskabeligt, når man læser artikler på Wikipedia. Wikiwand har set skriften på væggen, og webstedet forsøger derfor at præsentere artiklerne på Wikipedia på en mere nymodens og moderne facon. Herved bliver artiklerne på Wikipedia langt mere læsevenlige.

Wikipedia hurtigere og flottere

Når du surfer ind på Wikiwand kan du søge efter emner, som du er vant til på Wikipedia. Din søgning indtastes øverst til højre i søgefeltet og efter få sekunder vil Wikiwand præsentere en artikel fra Wikipedia på en lidt mere festlig måde. Du kan også tilføje et ekstra lille program – en udvidelse – i din Chrome browser, som betyder at det bliver endnu nemmere at finde artikler i Wikipedias database – og præsenteret på ny vis via Wikiwand. Udvidelsen gør at links i fx Google til Wikipedia automatisk ”oversættes” til versionen hos Wikiwand. Denne version byder på en læsevenlig venstremenu, som du kan bruge i navigationen. Desuden får du et pænt baggrundsbillede samt en skrifttype, der passer til din browsers opløsning. Hvis du holder din mus henover et andet Wikipedia link, får du en lille popup, der viser en smagsprøve på den pågældende artikel.

Jeg kan godt lide initiativer som Wikiwand. Somme tider bliver tjenester og services på internettet indhentet af tidens trends inden for webdesign, og Wikipedia er vel egentlig det man kan kalde for lidt af en dinosaur inden for moderne webdesign. Wikiwand forsøger at gøre Wikipedia moderne og tidssvarende på designsiden, og loadtiden skulle være op til tre gange hurtigere på Wikiwand i forhold til Wikipedia.

www.wikiwand.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.