Virus til Mac!

Virus til Mac!

Apple-ejere har i lang tid – siden ruder konge var knægt – haft et ukompliceret liv, når det handler om sikkerhed på computeren. Virusser og malware rammer oftest Windows-folket, og man har ikke haft behov for sikkerhedsprogrammer, hvis man har arbejdet ved en Apple-computer med MacOS styresystemet. Den tid er måske ved at være ovre. I al fald, hvis man skal stole på en pressemeddelelse fra F-Secure, som er et anerkendt sikkerhedsfirma, der producerer sikkerhedssoftware til computere. Ifølge F-Secure er en trojaner på vej ind i Apple-brugernes gadgets.

Denne trojaner er specialdesignet til at angribe det indbyggede virus-forsvar i Mac OS X styresystemet. F-Secures laboratorium har observeret trojaneren, Flashback.C, der ligner et Flash Player installationsprogram, men det er det ikke! I stedet deaktiverer Flashback.C den automatiske opdatering i Mac OS X’s anti-virus applikation, så den inficerede gadget herefter er sårbar for nye angreb. Og det er der ikke noget nyt i, hvis man er Windows-bruger. Det er nemlig en taktik banditter har brugt i mange år, når Windows-maskiner skulle belastes med ondsindede programmer.

– Strategien med at deaktivere systemets indbyggede forsvar har længe været brugt i Windows-malware, og selvfølgelig er det indbyggede sikkerhedssystem det første mål for it-kriminelle, for så er det sat ud af spil og helt åbent for kommende angreb. De nye angreb mod iPhonen, iPad’en og alle de andre populære Mac gadgets er helt sikkert kun begyndelsen, for de it-kriminelle har fået øje på et nyt, lukrativt marked med millioner af Mac-brugere. Nu skal Mac-brugerne også til at opgradere sikkerheden, og jeg kan kun opfordre dem til at anskaffe sig et anti-virus program, der hurtigt og let sørger for en altid opdateret it-sikkerhed”, siger Michael Dahl fra F-Secure.

Det er nok ikke tilfældigt at Apple-ejere nu skal til at overveje beskyttelse til deres enheder, som iPhone, iPad og Mac-computere. Disse maskiner er blevet voldsomt populære de senere år, og derfor er der nu muligheder for banditter at gå efter Apple-maskinerne. Det har været nemmere at tjene penge på at ødelægge humøret hos Windows-brugerne, som har været i klart flertal. Det er Windowsbrugerne stadig, men antallet af Apple-brugere stiger hver dag. Et af de store problemer for eksempelvis iPhone-ejerne er de begrænsninger, som styresystemet iOs giver. Derfor vælger mange at “knække” telefonens styresystem. Dette gøres via et såkaldt jailbreak. Problemet er blot at telefonen pludselig er sårbar over for angreb.

www.f-secure.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.