Virtuel assistent i cyberspace

Virtuel assistent i cyberspace

Nettips er jo sådan en hjemmeside for nørder og andre, som synes at elektroniske dingenoter er sagen. Smartphones og computere samt tablets er blevet nogle af de vigtigste redskaber i mange familiers liv, og det samme gør sig naturligvis gældende for folket i erhvervslivet.

Alligevel spidsede jeg ører forleden dag, da begrebet virtuel assistent blev præsenteret for mig. Dette skete i forbindelse med et lille netværksmøde, hvor min gode ven kunne fortælle, at hun netop var blevet udpeget som virtuel assistent.

Virtuel assistent? Jeg måtte lige have den sag uddybet. I mit liv har jeg nemlig læste om en personlig assistent, mens den virtuelle assistent er helt nyt for mig. Derfor måtte jeg lige spørge ind til forskellen på den virtuelle assistent og den personlige assistent.

Hjemmearbejdsplads eller bare på afstand

Grundlæggende opererer den virtuelle assistent typisk på afstand. En personlig assistent kan sagtens arbejde i nærheden eller på virksomheden, mens den virtuelle assistent typisk arbejder hjemmefra eller fra et kontor, som ikke nødvendigvis ligger i nærheden af den virksomhed, som hun hjælper.

Og det er jo det, som er så forbandet praktisk: at man ikke behøver at være stavnsbundet til arbejdspladsen for at passe sit arbejde. Man har i lange tider arbejdet med begrebet hjemmearbejdsplads og fjernarbejdspladser, og den virtuelle assistent passer altså arbejdet – typisk som freelancer – på afstand.

Jeg forsøgte at finde frem til nogle opgaver, som man kan bruge en virtuel assistent til. Her fandt jeg en amerikansk blog, som giver 10 eksempler på opgaver, den virtuelle assistent kan løse. Lad mig nævne et par stykker af dem.

Bogføring: hvorfor rode med tal, bilag og fakturaer, når en anden kan gøre det for dig?

Online research: brug tiden på det du er god til, og lad en anden researche for dig.

PowerPoint: bed den virtuelle assistent om at skabe en PowerPoint til dit næste møde

Bestilling af billetter: du skal naturligvis ikke bruge tid på DSBs hjemmeside for at købe togbilletter!

Kalenderstyring: Fokuser på dine kerneopgaver og lad andre styre din kalender for dig

Og så er der naturligvis en lang række andre områder, som du kan bruge en virtuel assistent til. Hvis du googler sådan en person, får du mange forslag frem. Charlotte Rhod-Larsen er en af mange virtuelle assistenter i Danmark.

Nu starter jeg jo mit eget firma op på fuld tid pr. 1. august, og hvis jeg får meget travlt, vil jeg helt sikkert på en person til at hjælpe mig med praktiske opgaver i hverdagen. Der bliver nok ikke råd til en fuldtidsansat i begyndelsen, og her er det meget bekvemt at kunne trække på en virtuel assistent på freelance basis.

Ps. Vidste du at en virtuel assistent forkortes som en VA’er

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.