Verdens bedste restaurant?

Verdens bedste restaurant?

Noma blev fornyligt kåret som verdens bedste restaurant. Den danske restaurant klarer sig flot i et konkurrencepræget miljø, og selv om kogekunsten er stor i andre lande, er det altså den nordiske madkultur, der stadig ligger i toppen, når man drøfter temaet verdens bedste restaurant. Nu dukker en ny hjemmeside op, og ifølge en pressemeddelelse kan sitet præsentere verdens bedste restauranter, eller i al fald verdens top 60. Det sker på Wbpstars.com, hvor man har indsamlet anmeldelser og rapporter fra gæster, som har besøgt restauranterne. Over 2.500 restauranter i omkring 100 lande har fået besøg, og disse besøg afstedkommer altså en ny top 60.

Det hele serveres på webstedet, hvor du helt gratis kan “hilse på” de bedste kokke, og du kan se fotos og film fra nogle af restauranterne. Hjemmesiden fastslår at pris ikke altid er ensbetydende med kvalitet, og så slår sitet på tromme for, at listen opdateres konstant. Hvis en restaurant pludselig får en dårlig anmeldelse, risikerer den at ryge helt ud af toppen af poppen. Anonyme madinspektører (herlig titel) besøger løbende restauranterne, og der lægges ikke fingre imellem, hvis en kok har en dårlig aften. Det kan få fatale konsekvenser for restaurantens placering.

Troværdigt site? Hmmm… Noma ligger i skrivende stund på en 56. plads. Bedste danske islæt findes på 35. pladsen (Restaurant Geranium). Toprestaurant er El Celler de Can Roca ved Barcelona i Spanien. Alle anmeldelser suppleres med kontaktinfo og links, hvis du skulle få lyst til at bestille bord!

www.wbpstars.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.