Velkommen

Velkommen

Du sidder med det nye Nettips på skærmen. Efter at vi igennem mange år har brugt en specialskruet hjemmesideløsning – og her skal lyde en stor tak til mesterprogrammør Thomsen – valgte vi efter sommerferien at overgå til en lidt større platform. Det har kostet meget arbejde. Mens du læser disse linjer, befinder du dig på en hjemmeside, der er oprettet på en gratis CMS-løsning, som hedder Joomla.

Med hjælp fra Azurex.dk overgår Nettips til Joomlas univers, og det er lidt af et skifte. Uden at vi vil belemre læserne med unødig teknik, ønsker vi dog at fortælle, at der er tale om to vidt forskellige databasesprog. Og det gør det absolut ikke nemmere at flytte data fra et sted til et andet. Overgangen betyder dog også at vi har fået ryddet lidt op. Gamle artikler er blevet skrottet, og selv om det gør ondt at vinke farvel til over 4000 artikler og Quicknews, har det været det værd.

Designet på denne ny Nettips er jo anderledes end det forrige. Vi forsøger stadig at skabe en hjemmeside, som de fleste kan finde ud af at bruge, og vi forsøger stadig at skabe en brugerflade, der gør det nemt at finde ind til det man leder efter. Fundamentet er vores topmenu og vores søgeboks. Netop søgeboksen tror vi du vil blive glad for. Den virker nemlig ganske fint, og så er den hurtig. Næsten Googlehurtig.

Abonner på kommentarer
Bemærk at man stadig kan kommentere artikler på Nettips. Netop kommentarer er med til at gøre et site som dette levende, men som noget nyt kan du nu abonnere på kommentarer pr. mail. Det er for eksempel meget rart at kunne abonnere på en artikel, hvor du selv har afleveret din mening. Hermed er der dannet grundlag for at du får besked hvis andre kommenterer artiklen eller din kommentar. Faktisk i stil med vores forum, hvor man også kan abonnere på diverse tråde. Når der er nyt, får man en mail tilsendt. Det er naturligvis helt gratis.

Mest læste artikler er stadig et af vores faste elementer, for via den vej får du måske blik for artikler, som du har overset. Vi forsøger dog også at gøre det nemmere for jer læsere via vores “Læs også”. Vores artikler vedhæftes nemlig en slags nøgleord. Det medfører at artikler, der er relevante til den artikel du er ved at læse, listes op til højre. Det er rart at blive mindet om en artikel, der har samme emne, som den man er i gang med.

Vi vil ligeledes – med jævne mellemrum – oprette små afstemninger om aktuelle emner. Den første afstemning handler vel ikke overraskende om det ny design her på Nettips. Vi er klar over at vi sandsynligvis får på mange slag over nakken på grund af det nye design, men det klarer vi såmænd nok. Dog håber vi også, at positive læsere, der godt kan lide designet, stemmer med så resultatet ikke bliver alt for nedslående.

Guldkorn
Endelig får vi lyst til at gøre reklame for vores Guldkorn, som du finder i topmenuen. Her er der tale om et linkkatalog, hvor vi forsøger at linke dig videre til sites, hvor god software venter på dig. Vores forum er fyldt med fantastiske ideer og forslag til stærkt freeware, og vores Guldkorn skal ses som et forsøg på at skabe en nemmere adgang til denne freeware. Et linkkatalog skal udbygges løbende, og vi håber at du vil være med til at sende os gode links.

Det var hvad vi indtil videre havde tænkt os at sige i forbindelse med introen til Nettips version 4.0. Hvis du sidder med irritation over noget, håber vi du vil give dit besyv med herunder. Omvendt håber vi også at der er læsere, som har lyst til at udtrykke tilfredshed med denne version. Faktisk regner vi med at denne version 4.0 får lov at overlever en rum periode. Vi bliver måske klogere?

Allan Bojsen

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.