USB-C godt på vej

USB-C godt på vej

Vi it-nørder har igennem en årrække haft det godt med USB begrebet. USB står egentlig for Universal Serial Bus, og er altså sådan en slags stik, som du kan proppe ind i alverdens apparater. Du kan for eksempel forbinde din printer til din computer med et USB-kabel. Det samme gør sig gældende hvis du vil overføre billeder fra dit digitale kamera til computeren.

Derfor har USB været en god og tro følgesvend igennem mange år. Med udviklingen af USB 3.0 går tingene nu noget hurtigere, og derfor kan vi såmænd bare nyde udviklingen. Den senere tid er et nyt begreb dukket op:

USB-C

USB-C kaldes også for USB Type-C. Det er en ny standard for USB stik, som især henter overskrifter, når det handler om tidens nyeste smartphones. Man har nemlig i herrens mange år været så trætte af forskellige kabler og stik, når det eksempelvis gælder opladere til smartphones. Her i huset har vi rigtigt mange forskellige opladere, idet vi bruger forskellige typer smartphones.

USB-C vender rigtigt hver gang

Med USB-C er dette slut. Heldigvis. Nu kan vi glæde os til at tingene bliver meget lettere, og det gælder for eksempel når det gælder håndtering af printer, mus, tastatur, hukommelsesnøgler, headsets, kablet netværk, tilslutning af skærm, opladning af laptop og smartphone. Med USB-C går det hurtigere og vi kan fremover nøjes med ét stik.

De nye USB-C stik er mindre end de gamle og en af fiduserne ved stikket er at de kan bruges uanset hvordan du vender dem. Kender du ikke følelsen af at være en smule til grin, når du har vendt dit USB-stik 180 grader forkert …

Danske Sandberg er ude med en stribe af forskellige stik og kabler til USB-C. Sandberg byder desuden på docking stationer, hvor du kan tilslutte hele dit hjemmekontor med ét stik til computeren og samtidig starte opladningen, hvis det er en bærbar du har gang i. Priserne er forskellige alt efter hvad du tilstræber, men se mere hos Sandberg.

www.sandberg.it/search.aspx?query=136

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.