Ulovligt at downloade MP3 fra YouTube

Ulovligt at downloade MP3 fra YouTube

Og netop derfor truer Google nu med søgsmål.       

Mens stadig flere af os benytter de lovlige streamingtjenester som Spotify og Wimp når vi skal lytte til musik, er det enklere på et sæt at skaffe sig lige akkurat de sange man ønsker sig på anden vis på Internettet – uden at betale en krone.

En af de mest udbredte metoder er at downloade MP3-filer fra YouTube-videoer, og der så en række websites der tilbyder at ”rippe” filerne uden at du bare skal have netadressen til videoen. Efter få sekunder har man så hentet musikken ned til egen pc.

Kvaliteten er ofte i cd-kvalitet, fordi de store pladeselskaber benytter YouTube aktivt for at promovere sine største artister.

Et af de mest populære websteder der tilbyder dette, er YouTube-MP3.org, som ifølge Torrentfreak har mere end 1,3 millioner besøgende hver dag.

Google giver webudviklere en række muligheder til at få tilgang til YouTube-indhold gennem såkaldte API-er. At lave MP3-filer af videoerne bryder imidlertid med vilkårene for brug af disse API-er, og er i praksis piratkopiering, hævder Google, som nu truer med med at sagsøge YouTube-

MP3.org og lignende tjenester.

I et brev der er sendt til flere aktører, kræves der fra Googles side at aktiviteterne afsluttes umiddelbart. Hvis ikke truer Google med sagsanlæg.

Om det vil have nogen betydning i praksis er imidlertid højst tvivtsomt. YouTube-MP3.org hævder ifølge Torrentfreak at de ikke længere benytter Googles API, men får fat i videoerne på andre måder.

 

Kilde. Dinside.no

 

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *