Twitter og Google

Twitter og Google

Google er verdens bedste søgemaskine. Synes jeg. Den er i stand til at finde de mest sjældne, mærkelige, obskure, mystiske og gennemsnitlige hjemmesider uden problemer, og Googles søgemekanismer er i stand til at finde mange nyttige informationer, for eksempel leksikonartikler, nyhedsopdateringer, billeder, debatindlæg og meget mere. Eksempelvis er Google nyhedssøgning ret imponerende, idet du blot vælger hvor gamle “nyhederne” skal være, når du søger hos Google. Her kan du nemlig angive et tidsinterval for den information du er på jagt efter.

Dér, hvor det hidtil har haltet en smule for Google, er hos de sociale medier. Her tænker jeg især på fænomenet Twitter, som er et mægtigt hit i USA. Mange mennesker twitter løs, og det lader til at vi europæere også er ved at få smag for twitteriet. Personligt har jeg meget svært ved at se det geniale i Twitter, men mine øjne skal nok åbnes for fløjteriet en dags tid. Eller to.

Næppe et bookmark værd
Google realtime search – eller på dansk: Google realtid – er seneste skud på stammen hos Google. Søgemaskinen gennemlæser millioner af twitteres indlæg og statusopdateringer, og så er der ikke langt fra Twitter til din søgning. En mandag aften søgte jeg således efter Svendborg i Google realtid, og straks fik jeg en række twits fra folk, for eksempel

  • er til filmtræf i Svendborg og ser nogle af efterårets film…!
  • I’m at Svendborg Bibliotek
  • Svendborg Kommunes Beredskab: Naturbrand-Mark m/Afgrøder

og andre meget vildt, spændende twitterier. Nu bliver Google realtid måske undervurderet en smule, for det er en offentlig hemmelighed, at mange nyheder først kan læses på Twitter og herefter i nyhedsmedierne. Jeg bookmarker næppe Google realtid, men jeg vil holde øje med ideen. Tror jeg nok.

www.google.com/realtime

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *