TeamViewer version 7

TeamViewer version 7

Et af de bedre værktøjer, hvis man skal fjernstyre computere, er efter min mening det gratis program TeamViewer. Programmet er enkelt, nemt og intuitivt, og de fleste, som kaster sig over TeamViewer fortryder ikke at de gjorde det. Det kan være en relativ kompleks opgave at få adgang til andre computere via internettet, men TeamViewer er en absolut gangbar og godkendt måde at foretage den manøvre på. Her i huset anvender vi gratistjenesten LogMeIn, hvor al kommunikation mellem computerne foregår via computernes browser. TeamViewer er anderledes enkel, og den kan varmt anbefales. Nu er programmet ude i en splinterny version 7.


Inden jeg går videre, skal jeg oplyse at versionen til virksomheder koster penge, men til privat brug er TeamViewer helt gratis. Den nye version indeholder en ny funktion, hvor man mere eller mindre kan afholde online møder via TeamViewer, og det hele kan arrangeres, hvis man har Outlook installeret. Op til 25 personer kan deltage i online-delen, hvor man naturligvis kan dele skærme, videokonferencer, chat, whiteboard og andre praktiske foranstaltninger. Den nye File Box lægger desuden op til, at man deler filer her og nu. Det hele kan ”optages”, og når mødet er slut, kan optagelsen konverteres som videofil. Smart!


Fildeling og kryptering
Hvis man har en smartphone, kan man installere en app, der giver adgang til disse online møder og konferencer. Det må siges at være godt gennemtænkt, idet folk på farten – uanset tid og sted – har mulighed for at være en del af konferencen. Det kræver naturligvis netadgang, men det har man jo næsten også konstant i dagens samfund. Ved blot at indtaste møde ID, kan deltagerne øjeblikkeligt tilmelde sig, og se møder fra en smartphone eller tablet.


TeamViewer 7 gør det ligeledes nemmere at dele filer mellem computere, og det hele sker via drag and drop, hvor man med musen overfører filer fra en computer til en anden. Hastigheden i programmet skulle være forbedret og gjort op til 4 gange hurtigere. Hvis man skulle være nervøs for at udefrakommende kan sidde med på sidelinjen og aflure seancen mellem computerne, kan man tage det helt roligt. TeamViewer krypterer nemlig alt med AES 256-bit kodning, hvilket skulle give maksimal sikkerhed.


www.teamviewer.com/version7

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *