Skat på Internettet ?

Skat på Internettet ?

Ja, forslaget er faktisk seriøst….

Google og Facebook har vokset sig så store at de er helt dominerende på Internettet, også udenfor hjemlandet USA. Derfor vurderer FN nu om de skal beskattes.

Det kommer frem i dokumenter som er lækket til varslingsnetstedet http://wcitleaks.org/, som arbejder for større åbenhed i tele-branchen. Ifølge dokumenterne er det europæiske IT- og telekommunikationsfirmaer der er ivrige for at få sådan en skat indført.

Årsagen er at de ser med misfornøjelse på at de amerikanske virksomheder tager hele markedet fra dem.

De mener derfor at en skat på udenlandske ( det vil i praksis sige amerikanske) Internet-tjenester vil hindre konkurrenceforvridning og give bedre vilkår for europæiske konkurrenter ( i det tilfælde disse eksisterer…)

Dokumenterne udgør hoveddelen af en ansøgning til FN om at få slået fast i principperne i et i et internationalt princip der gør det muligt for ”værtsnationer” at beskatte udenlandske aktører som lever af kunder i udlandet.

Sagen skal efter planen behandles i FN-hovedkvarteret i New York til efteråret.

Ikke overraskende vækker lækagerne bestyrtelse i den amerikanske IT-industri.

-Dette er ekstremt foruroligende. Det kan komme til at skabe enormt meget juridisk og kommercielt uforsigelighed, siger Sally Shipman Wentworth i den amerikanske Web-virksomheds-organisation Internet Society ( http://www.isoc.org/ til Cnet.com ( http://news.cnet.com/8301-1009_3-57449375-83/u.n-could-tax-u.s.-based-web-sites-leaked-docs-show ).

Andre frygter at en eventuel netskat vil gøre det umuligt for befolkningerne i fattige lande at benytte Google, Facebook og andre globale, amerikanske net-tjenester.

Det vil slet og ret ikke være interessant for amerikanerne at være tilstede når kundegrupperne ikke har mange penge og regeringerne bare gramser alt udbyttet til sig med begge hænder.

Kilde. Itavisen.no

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.