Sid ordentligt! For din egen skyld

Sid ordentligt! For din egen skyld

Når dit arbejde har et stort indhold af computere i hverdagen, betyder det mange timer med stillesiddende og ensformigt arbejde. Det kommer nok ikke som den store overraskelse for mange, men det er vigtigt at have optimale arbejdsforhold: Har din kontorstol og bord den rette højde? Kan du undgå at falde over de mange ledninger, som din computer og øvrige it-udstyr har brug for? Hvis nej, så skulle du få det bragt i orden. Du kan bl.a. på office-nordic.dk få diverse grej, til at få det bragt i orden.

Du har kun en krop og et liv

De gode arbejdsforhold er vigtige, både for dig, dine ansatte eller chefer. Når forholdene er optimale, kan du producere mere, du har færre sygedage og har færre muskelspændinger i ryg, skuldre og lignende. Dette er uanset alder og køn. Typisk kan man klare mere, når man er yngre. Dårlige arbejdsforhold kan dog hurtigt ændre på det.

Hvor skal der sættes ind?

Der er flere områder, der har stor indflydelse på en god og effektiv arbejdsdag. Herunder finder du nogle af de vigtigste ting.

Ergonomiske møbler

Når du skal arbejde mange timer ved din computer, er det vigtigt, at du har nogle korrekte arbejdsstillinger. Det vil derfor være optimalt, at du har et hæve/sænkebord, hvor du kan indstille højden til at passe til dig. Sandsynligheden for, at du har præcis den samme højde, som dine kolleger, er ret ringe. En anden fordel ved hæve/sænkeborde er, at du kan veksle dine arbejdspositioner. Stå op en time, sæt dig en time, stå op en time…

Det rette udstyr

Hvis du har grafisk arbejde og bruger musen meget, er det vigtigt, at du ikke overbelaster hverken dit syn eller pådrager dig en museskade. Det har hverken du eller din chef/ansatte ikke noget at bruge til. Selv om det rette udstyr måske koster lidt mere, vil denne sum hurtigt være tjent hjem i øget produktivitet og sparede sygedage.

Sikkerhed

Når du arbejder, skal der være ordentlige forhold. I stedet for at lade kablerne ligge og flyde, så brug lidt penge på kabelbakker til at holde styr på ledninger og andre kabler. Glæden ved faldskader er absolut til at overse.

Hvis du har styr på disse faktorer, er det godt, hvis ikke, er du forhåbentlig blevet inspireret til at gøre noget ved det.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *