SEO software: LinkAssistant

SEO software: LinkAssistant

Denne fjerde og foreløbig sidste artikel om SEO software tager udgangspunkt i et meget centralt og vigtigt emne, når man snakker om søgemaskineoptimering: Linkbuilding. Det handler kort fortalt om at få så mange websites som muligt til at linke til din hjemmeside. Om det er naboer, venner, kolleger eller samarbejdspartnere er i og for sig næsten ligegyldigt. Bare du får en masse indgående links til dit site. Og det er netop hvad programmet LinkAssistant hjælper dig med. Nemlig at opbygge et grundlæggende stykke arbejde, hvor du målrettet går i gang med at støve disse guld-agtige indgående links sammen.

Som i de foregående programmer, der er nævnt i min SEO kavalkade, starter LinkAssistant med en guide, der hjælper dig igennem opstartsfasen i din linkbuilding. Du begynder med at indtaste webadressen på din hjemmeside. Herefter går LinkAssistant i gang med at analysere hjemmesiden, og det bruges der rundt regnet et minut på. Når dette er overstået, har LinkAssistant været inde og tjekke din hjemmesides TITLE samt beskrivelse. Endelig skal du indtaste dit navn og mailadresse. Dette skal bruges i det senere forløb, når du kontakter andre webmastere.

De enkelte forslag bør vurderes
Nu er du klar til at søge efter linkpartnere. Her kan du anvende forskellige metoder. Du kan søge efter sites, der anvender samme søgeord som dig selv, eller du kan lede efter linkpartnere, der allerede linker til dine konkurrenter. En af årsagerne til at du eventuelt er bagud i forhold til konkurrenterne kan nemlig meget vel være, at de arbejder seriøst med deres linkbuilding. Derfor handler det om at komme i gang. Du kan også lede efter sites, der har formularer, hvor man kan tilmelde sit site. Her skal du altså udfylde forskellige informationer, alt efter hvilken metode du vælger. Du kan for eksempel indtaste en konkurrents webadresse, hvorefter LinkAssistant går i gang med at finde sites, der linker til konkurrenten.

Du kan også vælge at udfylde med en række søgeord, der harmonerer med indholdet på dit site. Det er klart at foretrække at skaffe sig links fra sites, der har nogenlunde samme indhold som dit. Når du er kommet videre, går LinkAssistant i gang med at finde det du stræbte efter. Og det skal siges at LinkAssistant finder en række spændende sites, som du måske kan udveksle links med. Jeg skal dog sige, at mange af de foreslåede sites ikke umiddelbart optager links fra gud og hver mand, så man skal lige vurdere de enkelte sites, inden man kontakter dem med henblik på linkbuilding. Det er dog en stor fordel at LinkAssistant leder efter sites, der har over pagerank 3 (i Googles øjne).

Masser af gode funktioner
Hvis du har fodret LinkAssistant med relevant info, vil programmet helt sikkert give dig forslag til linkpartnere. Og så begynder den sjove men også tidskrævende del af arbejdet: at få fat i de enkelte sites og overtale dem til at linke til dit site. Her hjælper LinkAssistant heldigvis også. Programmet har nemlig forskellige automatiserede funktioner indbygget, og det virker rigtigt smart. Eksempelvis har LinkAssistant sit eget mailsystem og det betyder at du kan korrespondere med andre webmastere direkte igennem LinkAssistant. Dermed slipper du for at blande arbejds- og fritidsmail sammen med dit link-arbejde. Desuden kan du nemt sætte en side op til din hjemmeside, hvor links til samarbejdspartnere automatisk puttes på. Her kan du integrere din hjemmesides design med denne link-sektion.

LinkAssistant kan fås i en gratis prøveversion, og hvis du ønsker programmet i fuld og brugbar funktionalitet, koster det 99,75 dollars. Umiddelbart er programmet vældig smart, men set i en helhed over de 4 artikler om SEO software, er LinkAssistant dette måske det svageste punkt på dagsordenen. Det er charmerende at programmet forsøger at finde linkpartnere, men det er noget tidsspilde at foreslå kontakt til sites som Facebook, StumbleUpon, Guloggratis samt andre officielle hjemmesider. Det er nok ikke tænkeligt at man lige får fat i Facebooks webmaster og lokker vedkommende til at linke til dit site. Dog skal LinkAssistant roses for gennemtænkte tanker, og hvis man går i gang med en velovervejet linkbuilding, er LinkAssistant et stærkt værktøj til at holde styr på forehavendet.

De 4 SEO programmer, der er nævnt i min lille serie, fås også som en samlet pakke. Den hedder SEO PowerSuite, og det er rent faktisk den jeg har haft installeret på min harddisk. Den fås i øjeblikket til 249 dollars, og det er efter min mening et godt køb, hvis man skal i gang med seriøs SEO. Norske Sidsel Nesse investerede i programmet, og på en måned blev trafikken 20-doblet. Der er noget der siger mig, at jeg skal i gang med at søgemaskineoptimere Nettips.dk. Det vil jeg gøre i samarbejde med SEO PowerSuite. Om det virker? Det må fremtiden vise.

www.link-assistant.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *