Se tv på computeren

Se tv på computeren

VM i fodbold er i fuld gang, og det er efterhånden blevet til en del timer foran flimmerkassen. I denne periode har mit engagement foran computeren derfor været minimal, og det er jo knapt så godt, når der skal produceres artikler til Nettips.dk. Jeg er så at sige kommet bagud. Nå, det er jo mit problem. Det jeg ville sige var, at hvis jeg nu havde haft mulighed for at se tv på computeren, ville jeg måske have valgt den løsning: altså at se fjernsyn mens Worddokumenter, websites og mails lå i baggrunden. Kan du se det: en aktiv form for multitasking, hvor computerens muligheder pludselig mikses med fjernsynets…

Mange tv-stationer, men…
Det kan jeg nu. Jeg har nemlig koblet en fiks lille tv-antenne til min computer. Sandberg står bag produktet, som hedder Sandberg Mini DVB-T Dongle. Og det er virkelig en min i bogstaveligste forstand. USB-stikket, som sættes i en ledig USB-port, er på størrelse med de helt små USB nøgler, altså godt tre centimeter. Dertil skal lægges en antenne (og den medfølgende ledning), men med det udstyr har du nu adgang til udvalgte tv-kanaler. Og når jeg skriver udvalgte tv-kanaler skyldes det, at man ikke får hvad som helst med antennen. Hvis man har en antenne på taget, vil den helt sikkert give et bedre resultat end den medfølgende. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at der ikke er signaldækning alle steder i Danmark, så det er en god idé at tjekke dækningen i dit område, inden du køber donglen.

Inden man beder udstyret om at finde kanaler, skal man installere de medfølgende drivere og software. Det tager kun ganske kort tid – så kan showet begynde. Det medfølgende program, Presto, starter en lille guide op, hvor det i løbet af få sekunder er i gang med at søge efter digitale tv-kanaler. Og lad det være sagt med det samme: programmet er virkelig ihærdigt med at finde en god stak tv-stationer. Desværre er der et “aber dabei” inkluderet, idet mange af tv-kanalerne er krypteret. Det betyder at man ikke kan se pågældende kanaler.

Fiks, handy og mobil
Til gengæld er der ingen problemer med at se kanaler som DR1, DR2, TV2, DR synstolkning, DR Update, Ramasjang, Kultur og Folketinget. Desuden er der også adgang til kanalen DR HD. Da jeg testede systemet en lørdag formiddag, var der godt gang i den på DR1, hvor børne-tv kørte for fuld drøn. Illustrationen til denne artikel er altså et screenshot, hvor du både kan se tv samt selve teksten her. Ægte multitasking…
Programmet har indbygget programoversigt, så du altid er opdateret, og en anden smart fidus er muligheden for at optage programmerne. Her kan du sågar tidsindstille og planlægge dine optagelser.

Så hvis du står og skal på ferie, enten i sommerhus, io båd eller på cykel, så er denne dongle muligvis et interessant bekendtskab. Fruen i huset kan se diverse bryllupper, mens mændene kan guffe fodbold, cykelsport og tennis i sig – blot man medbringer den bærbare pc. Prisen for Sandberg Mini DVB-T Dongle er 399 kroner. Nærmeste forhandler findes på Sandbergs hjemmeside, hvor man også kan bestille og få leveret fra en lokal webshop.

www.sandberg.it

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.