Samarbejde om filer og mapper

Samarbejde om filer og mapper

Mange virksomheder er i dag hoppet over på cloud baseret løsninger. Cloud er et forfinet udtryk for, at man gemmer ting og sager på internettet (forenklet forklaret på sydfynsk). Hvis man skal sige det en smule forenklet, gemmer du dine mails i en cloud, hvis du anvender Hotmail, Gmail, Yahoomail eller en af de andre mailtjenester. Mailen ligger typisk oppe på en server, hvor du skal logge på med brugernavn og adgangskode for at komme i nærheden af din elektroniske post. Det samme er gældende for mange mennesker, som i dag gemmer deres filer og mapper oppe på en server på det store internet. Cloud løsninger gør det dermed lettere at komme i forbindelse med de elektroniske sager, når blot man råder over en internetforbindelse. Andre bruger stadig de populære USB nøgler, som dog i min optik, er en forældet metode at gemme filer og mapper på.

Sharp har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor de ifølge en undersøgelse kan konstatere, at mange firmaer og virksomheder er for dårlige til at udnytte det store potentiale, som cloud baserede løsninger byder på. En af de kæmpestore fordele ved cloud er nemlig, at ansatte på nem og bekvem vis kan samarbejde om dokumenter og informationer. Undersøgelsen fortæller også, at 83 procent slet ikke anvender cloud i deres arbejde. Det er analysefirmaet Research Now, som har lanceret undersøgelsen, og denne fortælle desuden at hovedparten af de adspurgte er interesseret i at udnytte cloud, men at arbejdsgiverne er stopklodsen.

Mere kreativitet med cloud

– I dag er de fleste af os altid opkoblet via vores smartphones, laptops eller tablet-pc’er. På trods af det er mange forsat afhængige af deres kontorer for at få adgang til og kunne dele informationer. I mangel på enkle, smarte cloud-tjenester finder de ansatte egne og sommetider usikre måder at samarbejde online på, og virksomhederne risikerer at mister kontrollen over sine netværk og sine informationer, siger Herman Lundquist, nordisk markedschef hos Sharp Electronics.

Hvad fortæller undersøgelsen også? Jo, blandt andet at flere og flere ansatte ser vigtigheden i at man kan arbejde væk fra arbejdspladsen og alligevel kunne nå filerne og mapperne. 68 procent angiver at det er vigtigt at de kan dele filer og informationer med kolleger uden for deres kontor, hvor rigtigt mange i øvrigt føler sig mere kreative. Ved at arbejde online i en cloud mener 61 procent, at de bliver mere kreative. Mange arbejdsgivere tøver ved at bruge cloud, hvilket blandt andet skyldes en usikkerhed ved at bruge disse cloud tjenester. Ligger filerne i sikkerhed deroppe i skyen…

– Virksomheder har tydeligvis meget at vinde ved at gøre det muligt for deres ansatte at samarbejde online. Desværre virker det som om, at det ikke er lykkedes for dagens leverandører af cloud-baserede tjenester at forklare det for virksomhederne, og derfor går mange ansatte glip af fordelene ved en god cloud-baseret tjeneste, siger Herman Lundquist.

Personligt er jeg blevet ret afhængig af cloud. Min mail-eksistens ligger i cloud. Mine dokumenter ligger i cloud. Mine digitale fotos ligger i cloud. Meget af min netaktivitet kan kun realiseres hvis jeg har adgang til min cloud. Hvordan ser du på det?

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.