Lumske plugins i Chrome

Lumske plugins i Chrome

Ifølge Google kommer Chrome 25 med indbygget stop for plugins der forsøger at installere sig selv uden brugerens vidende. Google meddelte i fredags at Chrome 25 som udgives i slutningen af februar vil kunne stoppe plugins som installeres af tredjepartsprogrammer. En funktion som Mozilla indførte i Firefox for omkring et år siden.

Ifølge Google vil den nye funktion betyde at det bliver umuligt at installere plugins uden brugerens vidende. Selv plugins der allerede er installeret af et tredjepartsprogram vil blive bremset i Chrome-browseren.

Brugere der vil anvende disse plugins kan aktivere dem manuelt, alternativt slette dem fra browseren og deres computer.

Selv om Google ikke nævner noget om sikkerhed i et blogindlæg vedrørende den nye browser-funktion, står det klart at det handler om at sikre brugerne yderligere.

– Så kaldte stille installationer var egentlig tænkt at kunne udnyttes af brugerne til at lægge nyttige plugins når de installerede et andet program. Desværre har den funktion været misbrugt og anvendt af tredjepartsprogrammer uden brugerens samtykke, skriver Google i et blogindlæg.

Moxilla indførte en lignende funktion i Firefox 8 der blev udgivet i slutningen af 2011. Anledningen til at Mozilla indførte funktionen var at flere brugere klagede over at ukendte eller bug-plugins installeredes i browseren uden deres samtykke.

Kilde: idg.se

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.