Respekt, Kim Larsen

Respekt, Kim Larsen

Kim Larsen er uden tvivl Danmarks mest folkekære musiker. Igennem de seneste mange år – Gasolin blev dannet i 1969 – har han stået for rigtigt mange melodier, som danskerne har taget til sig med åbent hjerte og falske pivstemmer under bruseren. Skjalden Kim Larsen har altid formået at skrue tekster og melodier sammen, og han har oftest ramt det brede publikum.

Dog må jeg erkende at jeg de seneste ti års tid har mistet min begejstring for hr. Larsen. Jeg finder simpelt hen de seneste albums alt for kedelige, men retfærdigvis skal det også siges at jeg aldrig rigtigt har givet disse albums chancen. Næ du, jeg vil hellere lytte til de gamle Gasolin-numre samt noget af det første musik Kim Larsen skabte, da han gik solo for alvor.

Udsolgt koncert i Svendborg

I går aftes tog fruen og jeg til koncert med Kim Larsen. Han og Kjukken optrådte i den fantastiske flotte guldsal i Borgerforeningen i Svendborg, og jeg skal indrømme at det var med lettere forudindtaget skepsis: hvad nu hvis Kim Larsen blot spiller noget af alt det nye? Billetterne til koncerten blev revet væk, men heldigvis var Lone og jeg tilsmilet af heldets gudinde i form af www.billet.dk som havde skaffet os to billetter.

Så vi mødte op i Borgerforeningen og vi fik hilst på en masse mennesker, som også glædede sig til koncerten. Vi så børn på cirka 7 år, og vi så seniorer på 75 eller måske mere. De fleste stod op med et glas i hånden. Jo, Kim Larsen samler bredt. Da han og Kjukken gik ind på scenen var der stort bifald. Larsen nærmer sig de 70 år, så han gik stille og roligt ind på scenen med stok og satte sig velfortjent på en stol, og der blev han så siddende, mens han spillede og sang.

Gode gamle Gasolin

Da første akkord ramte lydmuren, stod det relativt klart at Kim Larsen heldigvis have tænkt sig at kigge lidt tilbage i tiden. Langebro. Aftenens startnummer. Det varslede godt. Og det blev rigtigt godt. Dette er ikke en anmeldelse af en koncert. Nettips er ikke et sted på nettet, hvor man læser musikanmeldelser. Men vi kan godt lide at hylde ting og folk, hvis det er godt, og Kim Larsen var rigtig god lørdag aften i Borgerforeningen i Svendborg.

Vi lyttede til mange af de gode gamle sange. Kvinde min. Jyllingevej. Sjagge. Masser af succes. This is my life. Rabalderstræde. Papirklip. Midt om natten. Fremragende, Kim Larsen. Med disse ord vil jeg blot udtrykke min respekt til dig, for den måde som du greb løjerne an på. Du har dygtige folk omkring dig, og selv om jeg en gang imellem fandt lyden en smule ringe, var folket i Borgerforeningen ikke i tvivl om, at kongen sad på scenen og havde folket i sin hule hånd.

Fællessang med Kim Larsen. Selv om han snart runder de 70, beviste han at alder ikke betyder noget, så længe man har sin frihed. Og Kim er fri. Faktisk så fri, at han vist nok kom til at tænde en smøg på scenen, men hvis det skulle være tilfældet, så er han tilgivet, for atmosfæren i Guldsalen tillod sagtens lidt tjære til det syngende publikum.

www.kimlarsen.dk

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.