Redaktørens software i hverdagen

Redaktørens software i hverdagen

Nogle læsere tror fejlagtigt, at jeg anvender det nyeste af det nyeste, når jeg sidder ved mit tastatur. Sådan hænger tingene slet ikke sammen. Jeg har haft min stationære computer igennem nogle år efterhånden, og selv om jeg har udskiftet lidt hardware med tiden, er der langt tale om en racer med adskillige hestekræfter. Min skærm har også nogle år på bagen, hvilket også er gældende for mus og tastatur. Nej, jeg rutter ikke med pengene, selv om mange måske ville mene at en nørd som mig konstant er på jagt efter de nyeste gadgets. Derfor har jeg besluttet mig for at løfte sløret for hvilke programmer jeg bruger til dagligt, når Nettips skal opdateres.

Først og fremmest skal jeg bruge et tekstbehandlingsprogram. Denne artikel forfattes på min Chromebook, hvor tekstbehandlingen foregår i Google Docs, Googles gratis kontorprogram til folk på farten. Google Docs tilbyder muligvis ikke verdens mest avancerede programmer, men de virker, og så er mit behov for avancerede funktioner helt gennemsigtigt, når det handler om skrivning af artikler. Jeg skal da også indrømme, at jeg egentlig foretrækker Microsoft Word, som har været mit foretrukne tekstbehandling igennem de seneste mange år. Et lækkert produkt, synes jeg.

Når jeg surfer på nettet efter inspiration og nyheder, går det naturligvis igennem en browser. I mange år holdt jeg fast i Microsoft Internet Explorer, men efter en brydningstid med Firefox, er jeg nu landet på måske rette hylde, nemlig Google Chrome. Chrome er en lille, men hurtig browser , som tilbyder en række extensions, der gør det til en leg at arbejde med nettets finurligheder på skærmen. Her bruger jeg blandt andet Pocket til at gemme interessante artikler, som jeg kan bruge i en senere sammenhæng. Jeg skal også bruge illustrationer til artiklerne, og her bruger jeg en smart extension til Chrome, der hedder Awesome Screenshot.

Billedbehandling på Chromebook

Når billederne således er i hus, er der ofte et behov for at redigere i disse. Nogle skal beskæres, mens andre blot skal gøres mindre. På min Chromebook anvender jeg den gratis app, der hedder Pixlr Editor – et enestående online værktøj, som på mange måder minder en lillebitte smule om Photoshop. Det sker da også at jeg i ny og næ trækker Photoshop ind i kampen, hvis jeg sidder ved min Windows pc, men ellers er det typisk gratisprogrammet IrfanView jeg bruger.

Som det måske anes, er jeg altså langt fra en ivrig bruger af de store, forkromede stykker software, når jeg skriver artikler til nærværende magasin, blog eller hvad vi nu skal kalde Nettips. Artiklerne gemmer jeg i skyen. Og alt dette har jeg det ganske godt med!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.