Programmer husker dine passwords

Programmer husker dine passwords

Kodeordshusker! Et nyt dansk navneord? Til hvad? Jo, det handler om de forbistrede adgangskoder. Vi bruger dem jo efterhånden hele tiden, og vi bør have forskellige passwords til de forskellige tjenester af sikkerhedsgrunde. Problemet er bare at det er svært at huske alle disse passwords, som vi er omgivet af. Websitet MakeUseOf præsenterer fire gratis programmer, der hjælper dig med at huske dine passwords. Nettips har ikke haft tid til at afprøve dem (endnu), så hvis du har erfaringer med ét eller flere af de nævnte programmer herunder, må du gerne give dit besyv med.

Clipperz
Foregår online, hvilket betyder at du logger ind på din profil på internettet, hvor dine passwords ligger krypteret. Dine passwords kan endvidere puttes over på eksempelvis en USB nøgle, så du har adgang til dem i offline tilstand. Du skal registeres på websitet, men behøver ikke at angive en mailadresse. Et brugernavn og password er nok.
www.clipperz.com

Yadabyte Passwords
En transportabel password manager du kan have på en USB nøgle. Programmet fungerer ved at du opretter et masterpassword, hvorefter du opretter dine brugernavne og adgangskoder i programmet. Der er ikke mange fancy funktioner i Yadabyte, men det er simpelt og nemt at bruge.
www.yadabyte.com/Yadabyte_Portables.php

Password Gorilla
Endnu et program du kan have på en USB nøgle. Gorillaen kan hjælpe dig med at oprette bestemte grupper, hvortil dine passwords egner sig, for eksempel mail, debatfora, blogs og hvad du ellers roder rundt med på nettet.
https://github.com/zdia/gorilla/downloads

Universal Password Manager
Et nice program, der lige som Gorillaen kan oprette grupper. Desuden fås dette program i en Android version, så du også har adgang til dine passwords på din Android smartphone.

Nettips har desuden også skrevet om gratistjenesten LastPass der husker dine passwords og så giver vi gerne gode råd til at beskytte dine passwords

Bemærk at man skal have stor tillid til websites og tjenester der lagrer ens passwords. Personligt anvender jeg Roboform, et godt betalingsprogram, der også fås i en mindre, skrabet, gratis udgave.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *