P2P og EU parlamentet

P2P og EU parlamentet

Efter at vi i månedsvis har hørt om det cirkus EU kommissionen har opført angående browservalg i Windows 7, for slet ikke at tale om alle de penge det må have kostet, så forventer de fleste nok at en sag om borgernes adgang til internettet vil have endnu højere prioritet ved de folkevalgte politikere, men det ser ikke ud til at de tør.
 
Efter et enormt lobby arbejde fra film og musikbranchen er det lykkedes at overbevise politikere i adskillige lande om, at pladebranchen har lidt kolossale tab  på grund af illegal download af musik , og selv man i branchen er blevet så dygtige, at de med de rigtige programmer  kan få det til at se ud som om en ko kan synge opera, så er de stadigvæk afhængige af politikere, der  ikke ser ud til at fatte ret meget af, hvad internettet rummer af muligheder og problemer.

EU parlamentet havde i første gang med ændringsforslaget 138 lagt op til  at internettet hørte til de grundlæggende rettigheder og friheder, og derfor kun kunne fjernes under særlig skærpede omstændigheder. Ligeledes skulle det sikres at borgeren fik en effektiv retsbeskyttelse og en fair retssag.

Det vides ikke om det er ordene retsbeskyttelse eller fair, der har givet parlamentarikerne kolde føder, men de har nu trukket følehornene til sig igen og ser ud til at overlade det til de forskellige landes regeringer at finde en løsning.

Selv om analysefirmaet Forrester mener at op mod 14 % af internetbrugerne downloader ulovlig materiale, så skulle Mark Mulligan fra samme firma have udtalt, at det måske ikke var muligt at lovgive sig ud af problemerne, da det ikke så ud til at den almindelige computerbruger delte politikernes anskuelse.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8322308.stm

Kommentar:
Lovgivningen har fra starten af ikke været gearet til at tage højde for internettets muligheder og udbredelse, og det ser stadigvæk ud til at politikerne halser bagefter. I øjeblikket virker de helt forblændet af mulighederne ved P2P netværk, og med øjnene stift rettet mod sites som Pirate Bay, glemmer de,  at brugerne i lang tid har haft mulighed for at bytte, låne eller sende filer til hinanden, uden at gøre brug af P2P netværk.

Det er findes allerede købeprogrammer, der reklamerer med at de kan fjerne alle former for kopibeskyttelse, usb harddiske har fået en sådan kapacitet og hastighed at alle kan dele deres underholdning med hinanden og teknikken tillader også at man kan overføre både musik og film fra den ene mobil til den anden, så hvem har brug for P2P?

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *