Oversættelse af slang

Oversættelse af slang

LOL. ROFL. IDK. BRB. OSV. Ja, det er bestemt ikke nemt at hitte rede i børn og unges brug af forkortelser, når det handler om slang og sms-sprog. I al fald ikke, hvis man tilhører den ældre generation, som er i farezonen for at tilhøre forældregruppen. Personligt finder jeg det noget forvirrende og til tider forstyrrende, når jeg støder ind i forkortelser, hvor en logisk forklaring ligger til højrebenet. Jeg mener, osv betyder jo og så videre, og mm betyder med mere. Og fx står for for eksempel. Men så begynder det at bliver noget sværere, når det handler om de forbistrede forkortelser, som bruges i flæng på net og mobilos.

Derfor er et site med oversættelse af slang ganske praktisk. Noslang.com er netop sådan et sted, hvor forældre burde kigge ind, hvis de falder over forkortelser, som de ikke kan knække. Konspirationer er der nok af, så knæk ungerne ved at knække deres kodede vrøvlesprog. Det er slet ikke svært. Generatoren på sitet hjælper dig: du indtaster forkortelsen, og hvis den er “organiseret og godkendt”, får du straks oversættelsen på skærmen, vel at mærke i voksensprog.

Tjek også sitets top 25, hvor nogle af udtrykkene sagtens kan være uartige, utugtige og frække. Pron, Nifoc, Tdtm og Gnoc er forkortelser, som jeg ikke vil røbe betydningen af her. Tjek det selv ud på Noslang og bevar dette som en hemmelighed mellem os. Dine børn og børnebørn behøver ikke at vide, at vi ved det…

H2sys!

www.noslang.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.