Optimer din Windows 7

Optimer din Windows 7

Lifehacker har det med at præsentere supergode artikler om mange forskellige emner. Den anden dag faldt jeg over en artikel, der fokuserer på ti ting man med fordel kan foretage sig på en ”ren”, det vil sige nyinstalleret Windows 7. Lige netop sådan et setup er tilfældet på min arbejdscomputer, som fik en reinstallation af Windows 7, da den trængte gevaldigt til oprydning. Derfor snuppede jeg Lifehackers artikel med kyshånd og tjekkede ud, om der var gode ideer til min rene Windows 7 installation.

Skift tema
Først nævner Lifehacker muligheden for at skifte tema. Og hvorfor mon så det? Jo, først og fremmest skal man være klar over, at jo mere fancy og sprællevende dit tema i Windows 7 er, jo flere ressourcer kræver det af computeren. Altså: temaer kan æde unødige portioner af din dyrebare RAM. I artiklen linkes til steder, hvor du kan finde forskellige temaer.

Nemmere print
Desuden er Windows 7 en lækker bandit, hvis du for eksempel bruger en bærbar computer på forskellige netværk. Her kan man indstille computeren til at printe fra forskellige standardprintere, afhængig af hvilket netværk du befinder dig på.

Vis Skrivebord
En af de nye ting i Windows 7 er, at knappen Vis Skrivebord er fjernet. Pist væk. Borte. I stedet klikker man på en firkant, lige nederst til højre for uret i proceslinjen. Hvis man ønsker at genskabe den gamle, elskede knap i Hurtigstart-området, får du opskriften via artiklen.

Biblioteker
Biblioteker i Windows er bestemt en rar nyskabelse, og når man først er blevet dus med systemet, bliver det næsten uundværligt. Jeg bruger et bibliotek, der hedder Dropbox, hvor jeg samler en forfærdelig masse forskellige mapper, som har fælles formål, for eksempel artikler til Nettips.

Genveje
Glem ikke at tastaturgenveje er en gave til folket. Musen burde hedde en rotte, da den kan sammenlignes med et skadedyr, hvis den bruges forkert. Brug nogle minutter på at lære geniale genveje. Du sparer tid, og så vil du imponere kollegerne…

Læs flere tips til en Windows 7 hos Lifehacker

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.