Optag din skærm

Optag din skærm

Her sidder du en fredelig aften og pludselig ringer telefonen. En god ven har problemer med at beskære et billede og fjerne røde øje fra en af personerne. Han beder dig om at forklare hvordan man gør i Gimp. Du forsøger på bedste vis at forklare ham hvilke knapper og menuer han skal bruge, men der er for mange misforståelser og telefonlinjen har udfald. Det betyder at din ven ikke kommer videre. Du får en ide:

Hvorfor ikke vise hvordan han gør det, så du starter din computer og vil vise ham hvordan han gør. Men hvordan optager du hele seancen, fra start til slut? Det kræver et program, der kan optage dine handlinger ved computeren. Da du ikke lige har sådan et stykke software, surfer du ind på Screenr.com og sætter optagelsen i gang derinde fra – uden at installere så meget som én byte på din pc eller Mac.

Systemet er simpelt:

  1. Du klikker på den røde Record-knap
  2. Du tilpasser ruden som skal optage seancen
  3. Du gør alle ting parate så de er klar og passer ind i ruden
  4. Du klikker på Optag-knappen , hvorefter alt optages.
  5. Til sidst klikker du på Done
  • Nu mangler du blot at uploade videoklippet
  • Det kan du gøre ved at logge ind via Facebook, Windows Live ID, Twitter, Google, Yahoo eller LinkedIn.

Herefter sender du linket til din ven, som nu kan komme videre. Screenr er ikke gratis, og fås i forskellige prisklasser. Du kan også anvende gratisprogrammet Jing: www.techsmith.com/jing

www.screenr.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *