Nye SSD fra ADATA

Nye SSD fra ADATA

SSD – altså de hersens lynhurtige harddiske – falder stadig i pris, og det er vi mange der er glade for. Med en SSD i computeren vil man nemlig meget hurtigt erfare, at computeren bliver markant hurtigere, når den eksempelvis starter op, eller hvis man starter et ”tungt” program som for eksempel Photoshop eller Premiere. Dels skal der bruge sen hel del RAM, men programmet skal jo også aktiveres på selve harddisken. Hvis harddisken er en af de ”ældre typer” med 5400 eller 7200 omdrejninger i minuttet, så kan en opstart af en Windows pc snildt tage 1-2 minutter, før den er kampklar. Med en SSD kan computeren i princippet være klar på 10-15 sekunder. ADATA er nu ude med en ny serie SSD’er, og det ser ganske interessant ud. Priserne starter nemlig nede på lige godt 600 kroner.

Der er tale om tre nye SSD’er, der henvender sig til bærbare og stationære computere, hvor ejerne har forskellige krav til ydelse. ADATA Premier Pro SP900 til ultrabooks og stationære pc’er og Premier Pro SP910, der skulle være god til gamere og videoredigeringsfolk. Disse nye SSD’er har en læse- og skrivehastighed på 550 MB i sekundet – så går det altså pænt stærkt! Teknologien i de nye diske gør desuden, at batterilevetiden på den bærbare computer forlænges, idet ADATAs nye SSD’er er knapt så sultne med hensyn til strøm. Dette glæder mit grønne hjerte.

SSD til styresystem og tunge programmer

Diskene fås naturligvis i forskellige størrelser: 128, 256 og 512 GB, og når man skal investere i sådan en bandit, er det en god ide at analysere ens behov: er det kun styresystem og essentielle programmer på computeren, der skal installeres på SSD, eller gælder det også videoklip, musik og billeder? I langt de fleste tilfælde råder jeg folk til at købe en mindre SSD og så nøjes med at have styresystem og mest brugte software på disken. Så kan man have en ældre harddisk ved siden af (eventuelt som ekstern harddisk), hvor diverse filer opbevares.

Hvis man køber en SSD fra ADATA medfølger gratis software. SSD Toolbox hjælper dig med at få flere informationer om SSD-drevet og justere systemindstillingerne for at opnå større stabilitet og længere levetid. Acronis True Image HD gør det hurtigt og let at overføre filerne fra din gamle harddisk til det nye SSD-drev. Priserne starter på 599 kroner for de små 128 GB udgaver, mens storebroderen på 512 GB koster 2050 kroner. Den mellemste model på 256 GB koster 1070 kroner.

www.ADATA.com/ssd_en.html

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *