Nettets bedste fil-service?

Nettets bedste fil-service?

Hvis du ofte har brug for at gemme filer og have disse filer til rådighed her, der og alle vegne, er du sikkert ejeren af en USB nøgle, hvor filer og mapper ligger sikkert og godt. Måske er du en tak mere avanceret? Måske bruger du Dropbox? I så fald er vi to. For det gør jeg også. Med temmelig stor fornøjelse. I øvrigt sammen med millioner af andre brugere. Fra hele verden. Med Dropbox kan du nemlig gemme dine filer og mapper online, og det er helt gratis, hvis du kan nøjes med to GB plads. Det er dog ikke dette, der er det smarte ved Dropbox. Efter min mening er det måden, som man synkroniserer sin Dropbox på, der vinder guld.

Du arbejder måske ved to-tre forskellige pc’er plus smartphone plus Mac. Her kan det være belastende at skulle hive USB nøglen frem hver gang du skal bruge en bestemt fil eller mappe. Forestil dig at du – uanset hvilken maskine du sidder ved – hele tiden har de rette filer og mapper til rådighed. Forestil dig også at hvis du tilføjer en fil eller redigerer i en allerede eksisterende, så opdateres denne fil automatisk på de andre computere. Nemt. Smart. Elegant. Uundværligt.

Få ekstra plads gratis
Dropbox er ude i en version 1.0, som forbedrer servicen. Først og fremmest foregår synkronisereingen nu hurtigere end tidligere, og Dropbox skulle ikke sluge så megen RAM som tidligere. For at få det fulde udbytte af Dropbox er det nemlig en god ide at installere en såkaldt “klient” (gratis og nemt) for at få Dropbox til at spille maks. I denne nye version er det således muligt at udpege forskellige mapper, der skal synkroniseres. Det betyder at du ikke behøver at synkronisere hele molevitten hver gang du starter Dropbox op på en ny maskine.

På billedet ser du opfinderne af Dropbox, Drew og Arash, og ved at følge dette link vil du få 250 MB ekstra plads gratis. Det betyder at du i stedet for 2 GB får 2,25 GB – og det samme sker for en i forvejen tilfreds Dropbox bruger – altså en ren win win.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *