Netflix kommer til Danmark

Netflix kommer til Danmark


Netflix der kører som abonnementstjeneste og som amerikanerne og briterne har haft glæde en del år.


Ved at betale et fast beløb hver måned, er der ingen grænser for, hvor mange film eller serier de kan se, og heller ikke hvor mange de vil se dem.


Inden længe vil danskerne kunne se med, for ifølge Politiken har Netflix haft forhandlinger med store danske og skandinaviske filmdistributører, og har planer om at indtage Norden til efteråret.


-Deres planer er at gå live i 2012, ifølge René Sørensen, der er direktør i distributionsfirmaet Mis. Label, til Politiken.


Med et næsten ubegrænset udvalg af film og 24 millioner abonnenter har Netflix i den grad præget hele det amerikanske filmmarked. Og med den digitale udledning har firmaet taget store dele fra shops der udlejer fysiske film, blandt andet USA-udgaven af Blockbuster gik konkurs i 2010.


YouSee der er som en flue i spillet med 1,3 millioner tv-kunder i Skandinavien, meldt ud, at de lancerer en tilsvarende tjeneste i løbet af efteråret.


Og hos YouSee ser man frem til konkurrencen med amerikanske Netflix. For med flere udbydere, jo større bliver markedet, mener man.YouSee forudser, at man på filmområdet vil se den samme evulotion, som musikområdet har gennemgået med streamingtjenester som Spotify og Wimp.


Samtidig mener YouSee, at en abonnementstjeneste til film og serier vil bremse piratkopiering og download af ulovligt materiale.


-Selv om der ikke er tale om premierefilm, bliver det så nemt, at masser af mennesker ikke gider at bøvle med BitTorrent-sider og den medfølgende usikkerhed om virus, når de for et fast beløb om måneden kan få adgang til et hav af film, ifølge Ib Konrad Jensen fra YouSee.


Det er dog ikke alle i branchen der er enige i den konklusion. Abonnementstjenesterne tilbyder nemlig ikke de nyeste premierefilm, men kun film der har en to-tre år bag sig.


Mads Thimmer der er medstifter og direktør i virksomheden Innovation Lab, forventer der vil komme en krig om tv-mediet, hvor det handler om bruge tv-skærmen til mest muligt.


-Og streaming er det mest sandsynlige scenarie for fremtidens fjernsyn, siger Mads Thimmer.


Han forventer at både Google og Apple vil komme med løsninger, der går på tværs af smartphones, tablets og tv. Så man eksempelvis kan se film på sin smartphone og se den på sit tv.


-Der vil Netflix være en oplagt applikation, fordi de har aftaler med indholdsleverandører, siger Mads Thimmer.


 Kilde: dr.dk/nyheder/kultur


 


 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *