Når billigt bliver dyrt

Når billigt bliver dyrt

De fleste af os kender sikkert til den fristelse, der ligger i at købe ting for billigt. Jeg kender det i al fald særdeles godt, når jeg i et ubetænksomt øjeblik fristes til at købe den billigste plæneklipper i Silvan. Tit finder man hurtigt ud af, at besparelsen hurtigt udlignes af ekstra udgifter.

Sådan er det ofte med tøj, synes jeg. Hvis jeg står over for 2 forskellige t-shirts: den ene koster 79 kroner og den anden koster 229 kroner. På papiret ligner de hinanden, og kvaliteten er næsten den samme. Hvilken vælger mange så? Den billige t-shirt til 79 kroner. Efter 4-6 ture i vaskemaskinen fastslår mange efterfølgende, at de sikkert skulle have valgt den dyre t-shirt.

Og sådan er det inden for mange discipliner. Vi handler ofte med hovedet under armen, og bedst som vi tror vi gjorde et godt indkøb, giver det bagslag, så det batter. Så står man tilbage med håret i postkassen og fortryder, at man ikke lige gav lidt ekstra for det pågældende produkt.

Den billige tablet

Eksempler er der vel rigeligt af: mange forældre synes det er godt at købe en tablet til deres børn og unge mennesker, og i stedet for at købe kvalitet i form af en iPad, Samsung eller Asus, drøner mange forældre i byen og kommer hjem med en Denver fra Føtex. Ungerne synes muligvis at det er spændende, når de åbner kassen, men efter få timers brug finder hele husstanden ud af, at glæden er kortvarig.

Hvis jeg skulle købe en iPad, ville jeg vælge en iPad Air 2

Det samme kan ske med købet af den nye computer til husets folk. Farmand skynder sig ned i Aldi og kommer hjem med en ægte monstermaskine – multimedie-pc – og han fik den for kun 3.100 kroner. Hvorfor i al verden betale 6.000 – 8.000 kroner for en computer, hvis man kan få den for langt under det halve? Jo, fordi husets børn og unge hurtigt vil brokke sig over det såkaldte grafikkort, som hverken kan trække FIFA 2015 eller WoW.

Hvis jeg skulle købe en ordentlig computer, ville jeg sandsynligvis besøge den lokale pc-pusher

Den skæbnesvangre vinreol

På et tidspunkt hørte jeg også om en mand, som havde været i Ikea for at købe nye vinreoler til huset. Ikea har jo mange spændende møbler, og vinsamleren mente at han med fordel kunne købe en billig vinreol i Ikea og så bruge pengene, som han sparede på dyre dråber. Vinreolen blev købt, hjembragt og samlet. Vine blev lagt på hylderne og manden var stolt og tilfreds. Indtil den dag, hvor han kom hjem og så at vinreolen var braset sammen. De dyre dråber flød på gulvet blandt glasskår.

Hvis jeg skulle investere i reoler til min manglende vin (!), ville jeg kaste et blik på disse vinreoler

Glaspuster i Svendborg

Lige en historie mere på falderebet. Jeg håber i øvrigt at du har lyst til at bidrage med dine egne oplevelser herunder. Vi købte på et tidspunkt nogle pæne vandglas i et møbelhus i Odense. Vi fandt glassene rigtigt pæne, så der blev indkøbt 12 styk. Efter få måneder blegnede smilene hos familien Bojsen. Glaspest havde gjort glassene knapt så pæne, hvilket medførte, at vi måtte skifte dem ud til nogle lidt dyrere fra en lokal glaspuster.

Hvis jeg skal anbefale en dygtig glaspuster, har vi en meget dygtig boende i Svendborg: Bente Sonne

Har du konkrete eksempler på, at det kan være dyrt at købe for billligt?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *