MP3: Hvad har jeg lov til?

MP3: Hvad har jeg lov til?

Den danske lovgivning på kopieringsområdet inden for MP3 er ikke bare sådan at sætte sig ind i. Det er nemlig temmelig indviklet at finde ud af, hvad man har lov til og hvad man ikke har lov til. På webstedet Infokiosk.dk har Kulturministeriet lagt diverse retningslinier ud med det formål at øge kendskabet til og udbrede forståelsen for de ophavsretlige regler.
Her finder du svar på spørgsmål, der banker på døren, når det for eksempel handler om at kopiere musik, film, spil og programmer.

Et af de spørgsmål/svar, der findes på webstedet lyder:

Må jeg kopiere en cd for at lytte til den på min mp3-afspiller?

Svar:
Ja, du må godt tage en digital kopi af din cd for at kunne lytte til den på din mp3-afspiller, såfremt kopieringen sker til personlig brug for dig eller din husstand.
Måske er det nødvendigt at tage en kopi for at kunne lytte til musikken på din mp3-afspiller, men det er ikke tilladt at bryde en kopispærring for at tage en sådan kopi.
Hvis en kopispærring ikke beskytter mod analog kopiering (”det analoge hul”), må du godt tage en analog kopi af cd’en for herefter at kopiere denne kopi over på din mp3-afspiller.

Kilde: www.infokiosk.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.