Meget nyt malware

Meget nyt malware

Malware er desværre ikke en bandit, der holder sig i ro. Malware? Hvad for en fisk? Jo, malware er et begreb, der dækker uhensigtsmæssig software på din computer. Altså sådan noget skidt og snavs, der næsten tangerer virusser. Ifølge Wikipedia er ”Malware en sammentrækning af de engelske ord malicious software (på dansk: “ondsindet programkode”). Det bruges som en fællesbetegnelse for en række kategorier af computerprogrammer, der gør skadelige eller uønskede ting på de computere, de kører på.


Altså skal man undgå malware, men det kan være svært, idet denne ondsindede størrelse breder sig. Temmelig meget endda. Ifølge sikkerhedsfirmaet Panda, der bl.a. producerer antivirus- og andre beskyttelsesprogrammer, dukkede der over 5 millioner nye malware-tingester op her i 3. kvartal af 2011. Mange af de nye typer bruges af kriminelle til at narre os naive internetbrugere til at udlevere vores pinkoder, passwords og hvad vi ellers har af hemmelige ting og sager. Hackergruppen Anonymous er især ret aktiv, og det skyldes formentlig at nogle af gruppens medlemmer er blevet arresteret. En aktiv tilstedeværelse er en måde at vise gruppens utilfredshed på. De skulle skamme sig!


Især trojanske heste løb frit rundt i tredje kvartal af 2011. 3 ud af 4 stykker malware var trojanske heste, og disse krikker har kun en ting i hovedet: at lægge sig ind på din computer for at aflure det du foretager dig dér, bl.a. at indtaste passwords og andre private foretagender. Hvis man ser på hvilke lande, der er mest udsatte og ramt af infektioner, er Kina helt i top. På de næste pladser kommer lande som Taiwan, Tyrkiet, Rusland og Polen. Sverige kan prale af at være det ”reneste” it-land i verden. Hejsan Sverige!


www.virosafe.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.