Krav til passwords

Krav til passwords

I takt med den bølge der har ramt offentlige danske instanser, kan det være på sin plads at repetere nogle af de spilleregler, som du bør overholde, hvis du vil have din online aktivitet i fred og ro. Her mener jeg for eksempel din online mail, drev, sociale profiler og meget mere. Tænk blot på alle de steder, hvor du logger ind med brugernavn og password. Hvor gode passwords bruger du? Og bruger du forskellige passwords fra sted til sted?

Ghacks har trukket et liste med krav til passwords fra nogle de mest populære tjenester på nettet. Listen ser nogenlunde således ud:

Google kræver et password på minimum 8 tegn. Passwords, der er nemme at gætte (fx 12345678) afvises.

Microsoft kræver et password på minimum 8 tegn.

Dropbox kræver et password på minimum 6 tegn eller mere.

Yahoo kræver et password på minimum 8 tegn. Navn eller kontonavn kan ikke anvendes i password.

Facebook kræver et password på minimum 6 tegn.

Twitter kræver et password på minimum 6 tegn.

Vi skal blive bedre til at bruge de kreative passwords, der er sværere at gætte. Brug store og små bogstaver. Brug specialtegn. Brug tal. Og brug dem, så de kombineres med hinanden. Opret små sætninger, så du kan huske dem.

2Lp1baOB er et godt password, men hvordan husker du det? Jo, tænk på sætningen 2 Lys på 1 bord af Otto Brandenburg.

Eller brug tal kreativt. Hent et 7 tal ind og kombiner det med tekst, gerne med stavefejl: 7zover2015

Brug tal som ord, så du kombinerer: An2nBerg

eller

Squ@sh3neR

Og undlad nu at bruge det samme password på alle online tjenester. Er du først blevet hacket på din mail, er der ikke langt til at hacke din Facebook!

Læs også

1 Comment

 1. bvester

  I det daglige prøver jeg at hjælpe en del ældre med IT, men ofte render jeg ind i problemet, hvad er dit “brugernavn” og “kodeord” m.v., og ofte er svaret, det kan jeg ikke finde eller huske !

  Det er et stort problem for mange, og ikke kun ældre, men også unge.

  Personligt bruger jeg også hele sætninger som kodeord, gerne blandet med danske specialtegn som Æ Ø Å, men som du skriver skal man ikke bruge den samme sætning mere end 1 gang generelt, og når det nu er et problem at huske alle kodeord, så er der en mulighed for at gemme dem alle (på nær ET, som er hovednøglen) i krypteret stand, blot ved at benytte http://keepass.com/ som kan indeholde alle relevante detaljer, endog billeder som skærmprints m.v., og gemt i krypteret stand. Programmet kan downloades gratis som “portable apps”, d.v.s. at man kan bruge “skyen” til at kopiere både programmet og din personlige krypterede beholder, til alle dine kodeord m.v., som så automatisk kan syncroniserer filerne med dine PC’er, men du bør dog også tage en Backup på en USB nøgle en gang i mellem, i fald at “skyen” skulle falde ned !

  Test det, og som jeg bruger det, er det formidabelt, men jeg bruger så også +50 forskellige kodeord til hverdag, hvilket måske ikke er dit daglige behov, men det får i alle tilfælde styr på dine kodeord.

  Med venlige hilsner
  BVester

  Problemet er selvfølgeligt, at hvis du mister denne

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.