Kopilovgivningen

Kopilovgivningen

Du møder folk på mange sites, der har forskellige meninger om hvad der er tilladt og ikke tilladt angående kopiering af film og/eller musik. Du bliver mødt af citater fra enten AntiPiratGruppen eller Piratgruppen, men problemet er at det du får at vide fra disse “kilder”,er deres udlægning af loven.

Det, der er det altafgørende i hvad du må foretage dig, er selve loven og de domme der er afsagt i forbindelse med retsager som er ført. Det er efterhånden in ved mange computerbrugere at lægge deres musik og film ind på deres pc, da computerne stadig bliver kraftigere og priserne på harddiske falder. Hvis man har tilstrækkelig plads på harddiskene og har det rigtige lydkort samt højttalere – det kunne jo være surround højtalere – så kunne man ved at gemme tårnet få et digitalt mediecenter i huset.

Der var nu mulighed for at sikre sig at ens film eller musik ikke blev skrammet, men der hvor problemet så melder sig er når de forskellige ting skal lægges ind i computeren. Så melder spørgsmålene sig:

    * Må jeg lægge mine musikcder ind som mp3?
    * Hvis mine dvder er kopibeskyttede, må jeg så bruge et program til at fjerne denne beskyttelse og eventuel fjerne ting jeg ikke er interesseret i? Det være sig reklamer, ekstramateriale og den slags?
    * Hvis jeg har flere computere i samme hus, må tingene da ligge på samme maskine til fri afbenyttelse af alle i husstanden, eller er det begrænset til bestemte personer eller pårørende?

Hvis det kunne stå på et normalt sprog uden undtagelser fra regler, så havde normale mennesker chance for ikke at komme i vanskeligheder.

Relevante links
www.kum.dk/sw5905.asp

www.infokiosk.dk/sw9558.asp

www.antipirat.dk

www.piratgruppen.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.