Komplett uheldig

Komplett uheldig

Jeg fik en mail fra en af vores brugere, der havde haft en uheldig oplevelse med at købe en bærbar på nettet. Lad os kalde ham P. P købte en Toshiba bærbar over nettet hos firmaet www.K , og den bærbare maskine blev leveret før jul. Maskinen så i første omgang ud til at leve op til de forventninger vedkommende havde til maskinen, dog viser det sig snart at der er problemer når maskinen skal på nettet.

P har en 20 Mbit forbindelse og alligevel har maskinen svært ved overhovedet at komme op på noget, der ligner normal hastighed. Efter at have tjekket indstillingerne på maskinen – det hjælper ikke – låner P så naboens bærbare, der uden problemer når op på de normale hastigheder. Og her begynder så den egentlige ørkenvandring.

Nyttesløs hjælp
P henvender sig til den internetbutik, hvor købet er foretaget og taler med en ret tvivlende medarbejder, som giver P besked på at kontakte Toshiba. Toshiba kan heller ikke hjælpe og foreslår P at kontakte deres reparationspartner. Efter aftale med det firma bliver maskinen sendt som værdipost. At betale kroner 172.

Nogle uger efter kommer maskinen tilbage med påtegnelsen om at netkortet er skiftet, men det viser sig desværre at det ikke har hjulpet. Opringning til firmaet hvor maskinen er blevet købt, ender med en hel del råd, som ikke virker samt det resultat at garantiværkstedet igen kontaktes. Ny tur på posthuset og igen af med kroner 172.

P bliver kontaktet af værkstedet, der hævder at de har fundet problemet, som skulle være systemboardet, som vil blive udskiftet, og P bliver nu gjort opmærksom på at han jo bare kunne have rekvireret en fragtlabel, for ikke at betale selv. Bedre sent end aldrig. Et par uger efter kommer maskinen tilbage, og det viser sig at det stadigvæk ikke har hjulpet.

Nu er P vred
En vred P kontakter nu værkstedet og får ved den lejlighed besked om, at værkstedet ikke har haft mulighed for at teste internethastigheden, da de ikke selv havde mulighed for at teste hastigheder over 1 Mbit. Nu er P utrolig vred og kontakter straks det firma han havde købt maskinen ved. Her ser det ud til at han får fat i en forstående medarbejder, som lover at han får sine forsendelsesomkostninger retur, hvis han sender en kopi. Maskinen bliver igen sendt af sted sammen med kopier af forsendelsesomkostningerne, denne gang altså på firmaets regning.

Tre uger efter dukker maskinen op igen, og denne gang er harddisken skiftet ud. Dette tvinger P til at installere alt igen. Nyt forsøg på at opnå en fornuftig hastighed på internettet giver igen samme negative resultat. P har nu mistet tålmodigheden og forlanger at få sine penge for den bærbare samt sine forsendelsesomkostninger refunderet. Ifølge Post Danmarks Track & Trace modtog firmaet den bærbare Toshiba den 23. februar 2009. Mellem den 2. og den 9. marts er der en del negative samtaler mellem P og firmaet, og det resulterer i at P får refunderet sit køb den 9. Marts. Omsider får P en afslutning på sagen, da han fik refunderet det beløb han havde brugt til forsendelse midt i marts måned.

Der er flere ting der undrer mig i denne sag

For eksempel at et firma skal teste og reparere noget, som de ikke har mulighed for at teste bagefter.
Når man begynder at skifte vitale ting i en bærbar computer, såsom bundkort. Hvorfor bliver den øjensynlig defekte maskine ikke bare skiftet ud med en ny, da den langsommelige proces med over tre måneders ventetid ikke må anses som særlig brugervenlig. Noget kunne tyde på, at det er op til de forskellige firmaer hvordan de vil udlægge købeloven, og det burde ikke kunne lade sig gøre, hvis loven er klar på dette område.

Ps historie er desværre ikke enkeltstående. Mange danskere oplever at det går galt med deres indkøb, foretaget via nettet, og det er altid en god ide at tjekke betingelser for køb ordentligt igennem inden køb.

Måske noget der burde læses:
www.forbrug.dk/klage/love/forbrugerlove/13/koebeloven/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *