Kaspersky Lab melder sig ud af BSA

Kaspersky Lab melder sig ud af BSA

Kaspersky deler ikke piratjægernes syn på omstridt lovforslag. 

Det amerikanske lovforslag SOPA (Stop online piracy act) har vakt stærke reaktioner, også blandt selskaber som loven er tiltænkt beskyttelse.

Kaspersky Lab melder sig nu ud af software-virksomhedernes egen interesseforening mod piratkopiering, Business Software Alliance (BSA), i protest mod organisationens håndtering af SOPA.

 Den overraskende beslutning fremgår i et russisk nyheds indlæg, og senere bekræftet af chefen Eugene Kaspersky i en Twitterbesked.

 BSA har imidlertid ikke været udelt positive over SOPA.

 I en kundgørelse fra sent i oktober udtrykte BSA-chefen Robert Holleyman sin støtte for lovforslagets mål om at bekæmpe brud på ophavsret og piratvirksomhed. Men samtidigt tog han til orde for justeringer.

 – Det bliver vigtigt at finde den rette balance – mellem effektive tiltag mod netpirater, samtidig med at vi sikrer at loven ikke hindrer teknisk innovation eller evolutionen af software og internet, ifølge Holleyman.

– Hensigten er at tage de værste lovbrydere. For at undgå at flere end de virkelige pirater tages, må definitionen af hvem der kan sagsøges og hvilke virkemidler der skal tages i brug, strammes op og gøres smallere. Retssikkerheden, ytringsfriheden og beskyttelse af personlige oplysninger er rettigheder der ikke bør kompromitteres.

Holleyman skriver også at <<enkelte observatører har rejst rimelig tvivl om hvorvidt nogle af SOPA-bestemmelserne kan få utilsigtede konsekvenser. BSA har længe været modstandere af filtrering og overvågning af internettet. Alle disse bekymringer bør vurderes og tages hensyn til>>

Men dette var altså ikke nok til at blødgøre det russiske antivirusselskab. Fra nytår trækker de sig helt ud af BSA.

 – Kaspersky har ikke deltaget i udformningen af lovforslaget, ej heller i debatten om SOPA. Vi støtter ikke dette initiativ, hedder det i en udtalelse fra selskabet.

Google, Facebook, Twitter, Yahoo, AOL og en række andre internet-selskaber har tidligere skrevet under på en protest mod lovforslagene.

Selv Microsoft har udtrykt misfornøjelse over SOPA.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.