Ingen grund til at slæbe

Ingen grund til at slæbe

I de gode gamle dage, hvor somrene var lange og varme, hvor julen altid var hvid og man kunne få kaffe ombord på storebæltsfærgen, måtte man slæbe sig en pukkel til, når man skulle have materialer til sit byggeprojekt. I bedste fald havde man en trailer. Her i det 21. århundrede har en del ting ændret sig. Nu tager man blot sin iPad, går ind på multikoeb.dk eller et af de andre online byggemarkeder og bestiller det, der er brug for. Så bliver det leveret kort tid efter.

Gode, nye dage

Byggematerialer er langt fra det eneste, vi kan købe på nettet. Ofte til en lavere pris end i den lokale butik. Uanset om vi har brug for en rejse til Østen, en havefræser eller et kursus i selvrealisering, så er det til at købe på nettet. Selv begravelser kan man nu bestille online.

Mange af disse ting kan du få leveret lige til døren, så du ikke behøver at slæbe dine indkøb hjem. Eller måske få dem leveret i den nærliggende pakkeboks, swipbox eller GLS-forbundne kiosk. Det er blevet så nemt at få sine varer. Et par klik er alt, hvad der skal til.

Nemmere og sværere

For dem, er der med på den digitale bølge, er det blevet nemmere, hurtigere og ofte billigere at købe ind. For dem, der går en tur i byen og finde varerne, skal der bruges noget mere tid. At dele af befolkningen fortsat vælger denne fremgangsmåde skyldes flere ting. En af de fremherskende grunde er manglende indsigt i mulighederne for at gøre en god handel på nettet.

Traditionelt har det været den ældre del af befolkningen, der er haltet efter på dette område. Undersøgelser viser dog, at denne gruppe også er ved at komme med. Uden dog at være lige så digitale, som de yngre dele af befolkningen.

En lang række biblioteker har tilbud om undervisning i grundlæggende brug af internettet til dem, der er utrygge eller ligefrem bange for computerne. Ofte er der en seddel på bibliotekets opslagstavle der fortæller om mulighederne for at få mere styr på computeren. Så denne befolkningsgruppe ikke behøver slæbe varerne hjem fra byggemarkedet.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *