Indsætte Youtube i PowerPoint 2010

Indsætte Youtube i PowerPoint 2010

Skal du indsætte YouTube videoklip i PowerPoint 2010? Forleden dag skulle jeg undervise mine dygtige kursister i PowerPoint 2010. Det er nogle engagerede og rare mennesker, og alt gik rigtigt godt, indtil jeg skulle vise hvordan man indsætter et Youtube videoklip i PowerPoint 2010. I lang tid har følgende trick virket uden problemer.

 1. Du klikker dig ind på YouTube og vælger et videoklip du ønsker at integrere i PowerPoint
 2. Under videoklippet klikker du på Del
 3. Herefter klikker du på Indlejring
 4. Sæt et ”hak” i feltet Brug gammel indlejringskode
 5. Nu dukker en volapyktekst op i ruden. Markér al teksten, højreklik og vælg Kopier

Du åbner nu PowerPoint og skal indsætte den indlejrede kode, så det ”transformeres” til et videoklip. Du gør følgende i PowerPoint 2010:

 1. Start en tom præsentation
 2. Klik på Indsæt
 3. Vælg Video-knappen med en pil på
 4. Klik på Video fra websted
 5. I et nyt vindue højreklikker du og vælger Sæt ind
  Nu skulle volapykteksten gerne være indsat
 6. Klik Indsæt

Vupti! Så skulle videoklippet gerne være synligt. Desværre oplevede jeg at det ikke virkede foran mine kursister, så jeg måtte google mig frem til en løsning. Og jeg tror at jeg fandt den. I den indlejrede kode vil du formentlig 2 steder se, at der står ”version=3”. Prøv at rette 3-tallet til et 2-tal, når du indsætter koden.

Nu håber jeg det virker!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *