Hvor downloader jeg programmer?

Hvor downloader jeg programmer?

Nettet bugner med masser af software, men hvor downloader man egentlig programmer? Her er en række tips.

Jeg bliver ofte spurgt hvorfra jeg selv henter programmer og spil. Her er svaret oftest at jeg henter direkte fra producentens hjemmeside. Det er den bedste løsning, hvis man vel at mærke kender både software og producent. Hvis man ikke gør det, må man ty til andre metoder, og det er der heldigvis råd for. Jeg ville hurtigt kunne trætte læserne med en bunke links, som alle byder på knippelgod software, men i en opstartsfase vil jeg hellere henvise til få, men gode steder på nettet, der bringer en videre i jagten på de gode programmer.

Køer er karaktervisere
En af favoritterne hedder Softpedia. Her finder man programmer og spil til de fleste computere, uanset om det er Windows, Linux eller MacOS der bruges som styresystem. Der er endvidere programmer til mobiltelefoner, PDA’er og andre mobile enheder. Softpedia er respekteret på nettet for dets vilje til at teste programmer og spil for snavs, inden de anbefaler noget som helst.
www.softpedia.com

Tucows er et andet godt sted at kigge ind, hvis man er på udkig efter programmer til computeren. Navnet hentyder egentlig til at programmerne bedømmes efter et karaktersystem, hvor der ikke uddeles kokkehuer, men derimod køer. Jo flere køer, jo bedre program eller spil er der tale om. Tucows har eksisteret siden 1993, så her er der virkelig tale om en af veteranerne på nettet.
www.tucows.com

Hvis man har det bedst med danske omtaler af programmerne, inden man downloader, er it-magasinet PC World et godt bekendtskab. De har en glimrende download-sektion, hvor programmer og spil omtales med en supplerende karakter.
www.pcworld.dk/download

Hvis man kan nøjes med lidt, men supergodt, bør man tjekke hjemmesiden Open Source Windows. Her venter supergode programmer på dit besøg, og der er tale om programmer, der er helt rfene for virusser, spyware og andet snavs.
www.opensourcewindows.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *