Hvad er esport?

Hvad er esport?

Et af de nyere populære begreber i computerverdenen er esport. Esport er vel den nymodens betegnelse for elektronisk sport, hvor deltagerne sidder ved deres computere og dyster imod andre, som så sidder ved deres computere. Sportsgrenene hedder således så spændende titler som FIFA, Counter Strike, Call of Duty, League of Legends, Starcraft og Battlefield.

Og de dygtige kombattanter er primært unge mennesker med forstand på at håndtere mus og tastatur. Der skydes, dribles og tænkes taktik på højeste niveau, og alt foregår elektronisk hvor esport dyrkes på skærmen og altså ikke på græs og i rømmede, gustne bygninger med fjender overalt.

Det som er interessant er at adskillige millioner mennesker verden over kigger på esport. Direkte. Lige som når vi almindelige mennesker tager på Bernabeu og ser Ronaldo score kasser for Real Madrid. Det anslås at 71 millioner mennesker ser på esport. Og når de ser på de udøvende atleter (lad os bare kalde dem det), er det ofte hovedpersoner, som spiser sundt, dyrker sund motion og i det hele taget er mentalt velforberedte, når de indtager scenen.

Esport vinder frem

De dygtige esport deltagere lever godt af deres passion for elektroniske computerspil. De fleste har gode penge i ryggen fra velpolstrede sponsorer, og fanklubber sørger for moralsk opbakning samt dyrkelse af udøvernes personlige brand i business. Der er tale om en slags elektroniske Caroline Wosniacki’er som har fans i massevis. De er muligvis ikke lige så hårdtslående som ”rigtige sportsstjerner”, men de har evner udi computerspil, som de færreste kan sætte sig ind i.

Og deres trofaste fans følger dem direkte. Dels på nettet og dels på stadions og spillesteder, hvor man kan følge udøverne direkte på kæmpeskærme. Tilskuerne hujer og råber, hvis det er det der skal til for at yndlingen vinder, og der er næppe tvivl om at denne form for sport vinder mere og mere frem i årene der kommer. Markedet er der, og alt tyder på at medierne får mere fokus på esport i årene der kommer. BS Christiansen kan godt begynde at hjælpe esport udøvere, og hvis der sidder læsere der er skeptiske omkring esport, så vær sikre på at esport snart er en vældig populær udsendelse i fremtidens live fjernsyn.

www.esport.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *