Husk nu den antivirus!

Husk nu den antivirus!

“Virus, er det ikke noget der rammer de dumme?” hørte jeg én sige forleden dag. Han mente at han ikke behøvede at bruge penge på antivirus-programmer, så længe han bare brugte sin sunde fornuft.

Jeg kan fortælle ham og mange andre historier om andre uheldige mennesker, der også havde lænet sig op ad deres sunde fornuft og alligevel havde fået deres computer inficeret med vira, orme og endda deciderede hackingforsøg. Min ven endte med at købe et antivirusprogram fra denne webshop.

Du skal også beskytte din computer selvom den er en Mac

En anden ofte hørt “sandhed” er, at har man en Mac behøver man slet ikke at beskytte den mod virus og anden malware. Det er korrekt at en Mac generelt er mere sikker end en pc med Windows. Dette skyldes dels at Macs kører på Unix, som har flere sikkerhedselementer indbygget og dels at de folk, der koder vira og forsøger at hacke, hellere vil gå efter Windows-pc’er, som der er mange flere af i verden.

Men selvom en Mac er mere sikker end end en pc betyder det ikke at man ikke skal beskytte den alligevel. Der er mange eksempler på, at hackere og andre IT-kriminelle har udnyttet huller og forvoldt skade på også Macs. Det kan du blandt andet læse mere om i denne artikel fra MacWorld.

Hvad kan der ske uden antivirus?

“Men hvad kan ser ske, hvis det så alligevel går galt med de virusser? Desværre er svaret at der kan sket rigtig meget grimt med en computer uden antivirus installeret.

Det typiske scenarie er, at hackere eller andre netkriminelle tiltvinger sig adgang til din computer ved hjælp af en såkaldt orm. Dette er et stykke software, som de narrer dig til at installere – som regel i form af en vedhæftet fil eller et link i en spammail. Så snart ormen har fået adgang til computeren kan alt ske. I bedste fald sletter og ødelægger den, i værste får den adgang til følsomme oplysninger, som f.eks. dit password til Netbank og i sidste ende risikerer du at miste penge.

Læs også den seneste omtale af ESET Smart Security 8

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.