Hurtigere pc?

Hurtigere pc?

Som tiden går opdager mange, at deres computer bliver langsommere. Og det er måske en anelse mystisk, for der er jo hverken tale om rugbrødsmotor eller særligt bevægelige dele i sådan en maskine (hvis man ser bort fra harddiskens snurren rundt). Af mærkelige årsager er det blot som om, at maskineriet pludselig går på slow modus, og så risikerer man at blive arrig. Ofte er der en logisk forklaring på computerens langsommelighed, og her forsøger vi at give tips til, hvordan man kan gøre computeren hurtigere.

Ryd op
Først og fremmest er det en oplagt ide at rydde op på harddisken. Her mener jeg at man med fordel kan fjerne overflødige filer og mapper, som ikke bruges til noget. Gratisprogrammet CCleaner hjælper dig af med overflødigt skidt. Hvis der er ting, som du nødigt skiller dig af med men som du ikke ønsker at slette, for eksempel videoklip og digitale fotos, så anskaf dig en ekstern harddisk og læg dem derover på. Overvej også at afinstallere spil og programmer, som du ikke længere bruger. Dette gøres nemmest i Kontrolpanelets Tilføj/fjern programmer.

Tjek harddisken
Hvis computeren begynder at blive langsommere, kan det skyldes en fejl på indmaden. Den bruges jo immervæk temmelig meget, og når den snurrer over 7.000 gange i minuttet, så er der en vis risiko for, at den kan gå lidt i stykker. Du kontrollerer harddisken ved hjælp af det indbyggede værktøj i Windows:
Klik Denne computer > Højreklik på C-drevet > Vælg fanebladet Funktioner > Undersøg nu
Nogen mener også at det kan betale sig at defragmentere harddisken, og dette kan eksempelvis gøres via
Klik Denne computer > Højreklik på C-drevet > Vælg fanebladet Funktioner > Defragmenter nu
(Windows 7)

Virusser og ragelse?
Endelig må man ikke ignorere risikoen for, at ens harddisk er befængt med virusser, orme, malware og andet snavs. Det kan sagtens ske at der ved et uheld lander fæle fætre på din computer, og sådanne slibrigheder medfører ofte langsomme arbejdsgange. Man kan næsten blive vanvittig af at vente… Derfor bør du scanne maskinen igennem med antivirus og antimalware. Du finder gratis software mange steder på nettet. Her på Nettips henviser vi gladelig til vores freeware sektion

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.