Hurtigere opstart af computeren

Hurtigere opstart af computeren

Synes du at din Windows computer er blevet noget sløv på det seneste? Det vil den nemlig med stor sandsynlighed blive efter et års tid eller noget i den retning. Der sker nemlig en masse inden i computeren, efterhånden som du propper en masse software ind i den. Her er lidt tips til at reducere den forfærdelige ventetid fra oostart af computer til køreklar maskine.

Msconfig
Kender du Msconfig kommandoen? Den er slet ikke så ringe endda. Prøv at trykke på Start-knappen nede i venstre hjørne og skriv så msconfig i søgefeltet. Tryk herefter på Enter tasten. Nu dukker et vindue op med 5 faneblade. Klik på Start og læg mærke til alle de kommandoer, der går i gang under opstarten af computeren. Nu sættes din vurderingsevne på spil: forsøg at fjerne flueben ud for de elementer, du ikke behøver at sætte i gang, men tænk dig godt om! Computeren beder om genstart, hvis du foretager ændringer. Få lidt hjælp til de forskellige elementer på dette link: www.sysinfo.org/startuplist.php

Deaktiver hardware
Er der hardware i maskinen, som du ikke bruger? Så overvej at deaktivere denne. Det er nemlig således at de drivere, so bruges til den pågældende hardware også skal indlæses, før maskinen er 100% kampklar. Du kan deaktivere den overflødige hardware i Enhedshåndtering: klik på Start-knappen, skriv Enhedshåndtering i søgefeltet og tryk på det første søgeresultat. Højreklik på eventuelt hardware, der skal deaktiveres, og vælg Deaktiver.

Antivirus
Det burde ikke være nødvendigt, men jeg siger det alligevel: sørg for at dit antivirus er velfungerende og velopdateret. Hvis en computer inficeres med virus eller malware, kan det meget nemt resultere i en langsom computer, som hverken kan buh eller bæh. Nej, det skrammel skal undgås, så du kommer altså ikke udenom antivirus og andet sikkerhedssoftware.

Mere RAM
Et tip der plejer at virke prompte, er at opgradere maskinens RAM mængde. Det hjælper som regel at udvide RAM kapaciteten i computeren, men husk at undersøge hvor meget RAM din computer kan kapere. Bemærk også at 32 bit Windows maskiner maksimalt kan høste frugter af 4 GM RAM. Det nytter med andre ord ikke at proppe 8 GB RAM i sådan en maskine.

SSD
Endelig kan du udskifte den gode gamle harddisk med en nyere en af slagsen. Her er det især de nye SSD harddisk, der roses for at være pænt effektive. Med sådan en SSD bandit installeret, har du pludselig en harddisk på epo, og så begynder tingene at gå stærkt. Ulempen ved SSD er prisen. Her er det stadig de gode konventionelle harddiske der står stærkest, hvis man snakker om pris pr. GB.

Har du et godt tip til en hurtigere computer opstart? Speciel software? Lad os høre!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.